sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Ranskanbulldog boot cuffs

Tai joku oli tuon suomentanut varrekkaat, mutta mun suuhun passaapi jostain syystä paremmin tuo englanninkielinen nimi. Mutta asiaan :). Tein tuossa taannoin neulekarttoja hurmiossa ja siinä hurmiossa tein myös ranskanbulldogista kartan ajatellen, että tekisin siitä joululahjaksi lapaset naapurille, joka omistaa kyseisiä koiria. Mutta kuvasta tuli liian leveä lapasiin, joten suunnitelma meni hyllylle joksikin aikaa.

Sitten jossain facebookin käsityöryhmistä törmäsin boot cuffseihin, kun joku haki niihin suomenkielistä ohjetta. Katselin jo silloin, että onpas hauska idea, mutten osannut vielä yhdistää ranskiskarttaa ja boot cuffseja. Boot cuffsit jäi kuitenkin mieleen kummittelemaan ja aloin googletella kivoja ohjeita minäkin. Ja silloin satuin näkemään Bootie Cuties boot cuffseja, joissa on nimenomaan eläimiä ja sitten sytytti saman tien, että teen ranskiksen kuvalla boot cuffsit naapuriin :).

Ja tässäpä ne nyt ovat:
 Testasin näitä sekä nilkkureiden, kumisaappaiden, että polveenasti olevien nahkasaappaiden kanssa. Kaksi ekaa toimi hyvin, viimeisimmät oli mulle vähän tiukat, mutta naapurilla lienee ohuemmat pohkeet, niin ehkä siellä mahtuu niinkin pitkiin saappaisiin :DNeuloin nämä boot cuffsit Novitan Nalle langasta nro 3 puikoilla. Ranskis on tehty onteloneuleella eli on periaatteessa käännettävissä ympäri, joskin toisella puolella näyttää vähän...noh...jänskältä :D. Ja tuo saappaan sisään tuleva osa on ihan joustinneuletta (1o 1n). Tässä on 78 silmukkaa ja mun käsialalla se on noin 42 cm. Omia jos alkaa tekemään, niin tietty kannattaa se saappaan suu mitata ihan eka, niin tietää paljon silmukoita tarvitsee :).

Korvien ympäri virkkasin lopuksi kiinteitä silmukoita, jotta sain ne näyttämään siistimmiltä.
Ja jos joku muu haluaa ranskiksen kuvalla boot cuffsit tai jotain muuta värkätä, niin tässä tuo neulekartta.


Neulekartta on tehty TricksyKnitter sivuilla olevalla color chart makerilla *täällä*. Koska tuo ohjelma toimii niin, että 1 neliö = 1 silmukka litistin tuota jälkikäteen ihan paintilla, jotta näkisin totuudenmukaisemmin miltä itse neule tulee näyttämään.

Koirankujein TsiSanna

24 kommenttia:

 1. Wau, siistiä jälkeä kaikin puolin. Hauska idea ja kaikkea! :D Mä en kyllä ymmärtänyt että mikä osa tulee saappaan sisään ? Ymmärsin kuvasta jotenkin että joustinneule osa tulee lahkeen alle ja lahje kuitenkin jää koiran naaman taakse..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi joustinneule siis taittuu ton kuvan alle, eli toi menee ikään kuin kaksinkerroin. Se joustinneule siis on siellä saappaan sisällä. Selkiskö?

   Poista
  2. Ei, mut ei se mitään, mä oon vaan tämmönen lahopää. Täytyy itse kokeilla että ymmärrä. ;)

   Poista
  3. Siis lahkeen sisään ei mene mitään. Ajattele niin, että otat joustinneuleosasta kiinni ja työnnät sen tonne hauvankuvaosan sisään, niin että joustinneule häviää näkyvistä. Nää siis puetaan päälle niin, että vedät ne nurinkurin jalkaan, sitten vedät saappaan joustin neuleen päälle ja taita koiran kuvan alas, niin että se tulee silloin oikeinpäin. Kauheen hankala selittää, yksinkertais tehdä :D.

   Poista
 2. Onpas hauska idea ja tosi hienosti toteutetut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ainoa kohta joka oli vähän haastava oli nuo korvat. Niistä en saanut ihan niin siistejä kuin olisin toivonut.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Niin mäkin :D. Pakko tehdä itselleni. Haluaisin tietty vaan jomman kumman oman koiran rodulla. Aika helposti tosta vaisin varmaan muokattua westien :).

   Poista
 4. Tosi hienot! Enpä ole aiemmin tuollaisista kuullutkaan.

  VastaaPoista
 5. Kiitos kaikille kehuista :). Kivaa, että jaksatte kommentoida :).

  VastaaPoista
 6. Oi miten ihanat! :) En oo ennen nähnykkään tuommosia.

  VastaaPoista
 7. Upeat. Yritän usuttaa teinejä idean kimppuun, jotta kumisaappaat alkaisivat kelpaamaan näillä kurakeleillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että usutus tuottaa tulosta :). Mä haaveilen nyt myös kettu boot cuffseista... Mistähän sais aikaa toteuttaa kaikki ideat?

   Poista
 8. WAU!!! aivan mahtavan upeen näköset!!!!

  VastaaPoista
 9. Vastaukset
  1. Kiitos. Kylläpä lämmittää mieltä, kun vanhakonkari kehuu :).

   Poista
 10. Onpa söpöt! En oo moisista kuullutkaan, pitääpä googletella lisää aiheesta :) kummityttö on ihan villakoirafani, josko saisin vaikka sellaiset aikaiseksi pukinkonttiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tein myös bichon frise neulekartan,kun fb:ssä multa sellaista pyydettiin. Se voisi kelvata mennä myös villakoirasta? https://www.tricksyknitter.com/view-a-color-chart/?id=70066

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...