No niin. Vaahtikset olivat niin hyviä, jotta niistä kumpusi sitten
muutamia uusiakin ideoita ja yksi oli tietenkin tehdä itse suukkoja, eli
suklaalla kuorrutettuja pehmeämpiä vaahtoisia vaahtiksia.
Mauksi valikoitui uudelleen omena vaikka
minttuakin mietittiin. Kuorrutukset tehtiin silikoniseen muffinssilevyyn,
sivelemällä suklaata vuokaan silikonisella keittiöpensselillä. Kaksiväriset
pinnat tehtiin kahdella kierroksella, ensin toista väriä pohjalle vuoka
jääkaappiin hetkeksi ja jähmettymisen jälkeen toinen suklaa päälle. Toista
suklaakerrosta levittäessä ensimmäinen vähän ehti sulaa välillä, mutta se ei
haittaa. Kun molemmat kerrokset oli tehty pantiin "kuoret" jääkaappiin
odottamaan täytteen valmistumista.
Jos tavalliset irralliset muffarivuoat kuorruttaa suklaalla, niin ohuehko suklaakerros tuppaa halkeilemaan irrotusvaiheessa, mutta tuossa yhtenäisessä levyssä suukot saa irti sievästi ja halkeilematta, koska reunoja ei tarvitse "repiä" eri suuntiin, vaan suukon saa irti työntämällä pohjasta varovaisesti hivutellen. Kuorrutukseen käytettiin 100g tummaa suklaata ja n.125g valkoista suklaata (meidän suukoista 1 jäi ilman pohjaa, joten sopivampi määrä suklaata olisi varmaan ollut 125 +125g tai maun mukaan yhteensä 250g suklaata. Ja vielä jos sinulla on käytössäsi vähänkään isommat muffinssivuoat tai useampia vuokia, niin suklaata saa olla enemmänkin, tuo 250g suklaata riittää siis 12kpl kaupan suukon kokoiseen suukkoon, [jolloin vaahtoa tulee enemmän kuin näihin mahtuu].)
Jos tavalliset irralliset muffarivuoat kuorruttaa suklaalla, niin ohuehko suklaakerros tuppaa halkeilemaan irrotusvaiheessa, mutta tuossa yhtenäisessä levyssä suukot saa irti sievästi ja halkeilematta, koska reunoja ei tarvitse "repiä" eri suuntiin, vaan suukon saa irti työntämällä pohjasta varovaisesti hivutellen. Kuorrutukseen käytettiin 100g tummaa suklaata ja n.125g valkoista suklaata (meidän suukoista 1 jäi ilman pohjaa, joten sopivampi määrä suklaata olisi varmaan ollut 125 +125g tai maun mukaan yhteensä 250g suklaata. Ja vielä jos sinulla on käytössäsi vähänkään isommat muffinssivuoat tai useampia vuokia, niin suklaata saa olla enemmänkin, tuo 250g suklaata riittää siis 12kpl kaupan suukon kokoiseen suukkoon, [jolloin vaahtoa tulee enemmän kuin näihin mahtuu].)
Koskapa kokkailimme Triinun kotona ei
meillä ollut käytettävissä paistomittaria tarkistamaan sokeriliemen lämpötilaa...
Päätimme kuitenkin yrittää tehdä suukkovaahtoa luottamalla muutamaan
googlaukseen ja Sannan hyvään mutuun. Lisäksi jotta saisimme suukkojen
sisällöstä pehmeämpää ja vaahtoisampaa kuin tavalliset vaahtikset muutimme
ohjetta myös hitusen:
2 vaahdotettua munan valkuaista
1rkl liivatetta
1d omena tiivistemehua *
1rkl Glugoosisiirappia
200g sokeria
1dl vettä
2 ripausta kanelia
Homma aloitetaan taas vaahdottamalla munan
valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sen jälkeen sekoitellaan paksupohjaiseen kattilaan vesi,
glugoosisiirappi ja sokeri, sulatetaan miedolla lämmöllä sokeri ja kun sokeri on
sulanut kokonaan nostetaan lämpötilaa, niin että seos kiehuu. Anna seoksen kiehua
5-6min. Omamme kiehui 6 min ja sokeri ehti aavistuksen jo karamellisoitua eli
sai väriä, muttei onneksi maistunut palaneelle. Kun sokeriliemen keitinajasta
on jäljellä n. 1-2min sulata liivate tiivistemehuun toisessa kattilassa
miedolla lämmöllä.
Kun liivate on sulanut kokonaan kaada
liivateseos sokeriliemiseokseen varovasti kokoajan sekoittaen. Seos kuohuu,
mutta niin sen kuuluukin. Lisää sen jälkeen koko nesteseos pitkänä nauhana
valuttaen munavaahtoon koko ajan vatkaimella sekoittaen. Jos haluat voit tässä
välissä huikaista väliin ne pari hyppysellistä kanelia. Sekoita vaahtoa
vatkaimella voimakkaasti vielä n.5min. Ota sen jälkeen suklaakuorutetut
muffinssivuoat jääkaapista ja täytä ne puolilleen vaahdolla, lisää halutessasi
keskelle yllätykseksi pieni määrä hilloa (meillä oli itsetehtyä omenahilloa,
terkkuja Tsi-Iskälle!) ja täytä sitten vielä loput vaahdolla melkein pinnalle
saakka. Huomioi täyttäessäsi vielä suklaapohjan vaatima tila! Laita täytetyt
suukot jääkaappiin jähmettymään. Meillä jäi vaahtoa vielä vähän ylikin tuosta
määrästä ja muffinssivuokien koosta johtuen...
Kun vaahdon pinta on jähmettynyt
jääkaapissa n.45-60min voit jo päällystää/pohjustaa ne suklaalla. Anna sitten
suklaan vielä jähmettyä kunnolla. Suukot saa vuoasta irti jo n. 15min odotuksen
jälkeen ja vaahtokin on silloin jo ehtinyt jähmettyä sopivasti.
Suukkoja kaikille! Ja lämpimästi tervetuloa uudet lukijat <3!
- Tsi-Triinu ja Tsi-Sanna
* käytimme Bonne merkkistä 300%
täysomenamehutiivistettä, jota saa ainakin S-marketeista
Namskis! Näyttääpäs hyviltä! :9
VastaaPoistaOlivatkin hyviä :). Makeita myös. Olen näistä vähän jopa ylpeä :).
PoistaVoi elämä, ihan kateeksi käy nämä teidän kokkaustaidot!!!! :)
VastaaPoistaYrityksen ja erehdyksen kautta aika usein mennään mekin :D. Kaikki leipomiset ei tänne edes päädy, kun ei kehtaa laittaa :D. Mutta kiitos joka tapauksessa :).
PoistaWau ja nami nami ;)
VastaaPoistaPitäisikin taas tehdä :).
Poista