maanantai 18. marraskuuta 2013

Hiljaa, hiljaa joulunkellot kajahtaa..

No näitä taisi jo joku kyselläkin, näitä joulukoristuksia...

Tässä olisi suloinen joulukello ja hentoinen joulutähti. Molemmat on virkattu ohuesta metallilangasta ja koristettu liudalla helmiä. Käyttämäni metallilanka on n. 0.2mm ja 3 koukku. Helmet on pujotettuna valmiiksi lankaan, jotta niitä voi sitten virkatessa sirotella joukkoon kuten haluaa; omissani helmet säännöllisesti joka pylvään yläreunassa.

Joulukellossa on alussa taikasilmukan ympäri virkattu 8 pylvästä, seuraavalle kierrokselle 16 pylvästä, sekä kolmelle seuraavalle kierrokselle samat 16 pylvästä. Viimeisenä kierroksena hentoiset simpukat, joita on saatu mahdutettua 5 kpl helmaan. Kussakin simpukassa on 5 pylvästä. Jos kellon haluaa tehdä helman osalta vähän helpommin, niin tee 10 pylvästä ensimmäiselle kierrokselle ja 20 kaikille seuraaville 5 kerrokselle, toki kellosta tulee tällöin myös suurempi, mutta helman simpukat on loogisempi tehdä.

Tähdessä puolestaan on taikasilmukan ympäri virkattu 10 pylvästä, seuraavalla kierroksella 20 pylvästä ja lupuksi samoin 5 simpukkaa, joita ei tarvinnut mahduttaa, kun kehässä nyt enemmän tilaa simpukalle. Syntyviä kukkia pitää tehdä 2, kappaleet muotoillaan tähdeksi vetämällä kunkin simpukan keskimmäisestä pylväästä kaareva muoto kolmiomaiseksi. Muotoilun yhteydessä tähdet pullistuvat samalla keskeltä hieman kuppimaiseksi. Kappaleet kiinnitetään vielä yhteen sakaroiden kärjistä pienellä pätkällä metallilankaa. Tällä tavoin tähden keskusta jää ilmavaksi ja kärjet kaartuvat kauniisti yhteen.

Joulunalustouhuja aloitellen,

- Tsi-Triinu


6 kommenttia:

  1. Kauniita tähtiä! Kellotkin on nättejä, mutta tähet <3

    VastaaPoista
  2. Nuo on kyllä tosi ihania! Metallilanka ja helmet, kaunis yhdistemä!

    VastaaPoista
  3. Kiitos, kiitos! Pari pieleen mennyttä kelloa ensin, yritin liian monimutkaista mallia, yksinkertainen oli paras. Tähti oli itsellekin ylläri kuinka hyvin onnistui, tuli kerralla hyvä (parempi kun aattelin!) ja lisäks on tosi nopee tehdä... koukut käteen :Dhttp://tsisiskot.blogspot.com/logout?d=http://www.blogger.com/logout-redirect.g?blogID%3D2527527104921302647%26postID%3D2609647006520640608

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...