lauantai 29. syyskuuta 2012

Helppo snickerskakku


Tätä kakkua on nyt leivottu miehen kanssa jo neljä kertaa, kun se vaan on niin hyvää ja vieläpä tosi helppoa tehdä. Pohja on mutakakku, päällä on suolapähkinöitä, kinuskikastiketta (tai konsensoidusta maidosta tehtyä kinuskia) ja suklaakermaa. Nam, nam, nam! Ohjetta olemme hieman aina muutelleet maun mukaan.
Kuva on vähän huono, kun en vierailla kehdannut enää alkaa kakkua kuvata :D
Pohja:

3 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl ruokosokeria (voi korvata normisokerilla jos tykkää)
150g voita
3,5 dl jauhoja
1 dl kaakaojauhetta (sitä tummaa sorttia)
2 rkl vaniljasokeria

Sulata voi ja jätä jäähtymään. Vatkaa munat ja sokeri sekä ruokosokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet (jauhot, kaakaojauhe, vaniljasokeri) keskenään. Lisää muna-sokerivaahtoon jäähtynyt voi ja kuivat aineet, sekoita hyvin.

Kaada taikina irtopohjavuokaan ja paista kakkua 200 asteisessa uunissa 10 min. Kun kakku tulee uunista, sen KUULUU näyttää hieman raa-alta, koska kyseessä on mutakakku. Itse pidän oikein märästä mutakakusta, joten 10 min on minulle juuri passeli. Jos tykkäät vähän kuivemmasta kakusta, niin pidä kakkua uunissa 12 min.

Anna kakun jäähtyä ja sitten päästään päällystyshommiin. 

Kakun päälle tulee:

- 2 dl suolapähkinöitä
- 2 dl kinuskikastiketta (tai karamellisoitua kondensoitua maitoa, löytyy suoraan isommista kaupoista tai voit keitellä normaalia kondensoitua maitopurkkia 2-3h ja voilá sinulla on karamellisoitua kondensoitua maitoa)
- Ripaus merisuolaa
- 200g tummaa suklaata 
- 0,5 dl kermaa

Lisää ensin suolapähkinät ja niiden päälle kinuski. Jos tykkäät suolaisesta makean seassa lisää kinuskin päälle ripaus merisuolaa (ÄLÄ liioittele, muuten tulee liian suolaista :D).
Laita kerma hellalle lämpenemään ja paloittele suklaat. Kun kerma on kiehahtanut, ota se pois hellalta, lisää suklaanpalat ja sekoita kunnes ne ovat sulaneet. Lisää suklaakerma kakun päälle. 


Herkkuterkuin TsiSanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...