Viime aikoina olen leiponut Pullahiiren suklaahippukeksejä milloin milläkin suklaalla ja nyt oli sitten viimein aika kokeilla omia siipiä tämän ohjeen kanssa, eli hieman muokkailla olemassa olevaa ohjetta.
Tein poikani synttäreille tuttifruttikakkua ja siitä jäi tuttifruttirouhetta yli. Ko. rouhepussi on kummitellut mielessäni jo reilun viikon, vaatien minua leipomaan siitä jotain. Smartieskeksejä tehdessäni tulin ajatelleeksi, että hei näitähän voisi kokeilla tuolla rouheella.
Hyviä tuli!
Tässäpä siis ohjeeni, josta tulee n. 20 keksiä:
- 175g pehmeää voita
- 1 dl ruokosokeria
- 1,75 dl fariinisokeria
- 1 muna
- n. 75g tuttifruttirouhetta
- 4 dl jauhoa
- 1 tl leivinjauhetta
Vatkaa pehmeä voi, ruokosokeri ja fariinisokeri kuohkeaksi. Lisää muna vatkaten. Sekoita tuttifuttirouhe taikinan joukkoon tässä vaiheessa. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita hyvin.
Tee taikinasta pienehköjä palloja (taikina leviää uunissa) ja paista palloja 175 asteisessa uunissa n. 15 min.
Koemaistajani (ja minä itse) ainakin tykkäsi, koko satsi meni saman päivän aikana.
Keksiterkuin TsiSanna
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti