tiistai 18. syyskuuta 2012

Cake pops ja cookie pops


Törmäsin ensimmäistä kertaa cake popseihin leivotaan lehdessä ja halusin heti päästä kokeilemaan niitä. En kuitenkaan jostain syystä saanut heti aikaisiksi, vaan teinkin ensimmäisenä cookie popseja tyttöni 3v. synttäreille. Cookie popsit olivat helpompia, kun ei tarvinnut ensin leipoa kakkua Hymy.

Näissä cookie popseissa käytin philadephia tuorejuustoa ja mansikka ja -minttudominoita. Päällä on elintarvikevärillä värjättyä valkosuklaata ja erilaisia strösseleitä. Maku oli ihan ok, mutta täytyy sanoa että jatkossa käytän muuta kuin philadelphiaa, koska en vain pidä sen mausta.
Tikut ovat grillivarrastikkuja, koska oikeita tikkaritikkuja oli vaikeampaa löytää ja nuo toimivat ihan hyvin.
Pojan synttäreillä sitten meni pari kakkua pilalle, niin johan oli vihdoin syy tehdä cake popseja Nauru. Jotain iloa siitä että mokailee Silmänisku
Kakkuna käytettiin sokerikakkua ja peruskuivakakkua, joka oli maustettu kaakaolla ja vaniljalla sekä dumleilla, jotka kakun alunperin pilasivat valumalla kakun yläosaan niin ettei se lähtenyt vuoasta... 
Cake pops ohjeissa käytetään yleensä tuorejuustoa pitämään massaa kasassa, mutta juuston sijaan käytin Sunnuntai Vanilja Rahkavalmistetta ja täytyy sanoa että maku on miljoona kertaa parempi kuin philadelphian kanssa (mutta tämä on toki makuasia). Nämä cake popsit sulivat suuhun! Käytin myös valmistetta hieman enemmän kuin useimmissa ohjeissa.
Päällä oli jälleen valkosuklaata ja koristeena marsipaanista tehtyjä kirjaimia.
Eli lyhyesti homma menee niin, että paistettu kakkutaikina ja rahkavalmiste (tai tuorejuusto) sekoitetaan monitoimikoneessa. Massasta muovataan palloja, joihin tökätään tikku keskelle. Pallot tikkuineen laitetaan pakastimeen noin 30 minuutiksi ja tämän jälkeen päällystetään valitulla päällysteellä ja koristeilla.

Cake popsit menossa pakkaseen.

Ja valmiina.

Herkkuterkuin TsiSanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...