torstai 7. maaliskuuta 2013

Lounaslautanen ruoka-askarrellen

Dodii, tässä jotain vähän uutta ruoka-askarteluihin, eli kyseessä ihan koko ateria, ei pelkkä salaatti/hedelmäsalaatti.

Idea lähti siitä kun TsiTriinun kanssa juteltiin näistä ruoka-askarteluista ja Riina muisteli, että sille on ihan termikin Japanissa. Ja tuo termihän on bento, mutta ei nämä kyllä ihan siihen kategoriaan mene. Mutta samaa ideaa kyllä löytyy. Ehkä nämä mun jutut on lähimpänä kyarabenia eli hahmobentoa. Mutta siis mulle oli ihan uusi tuttavuus koko bento, ko. hakusanalla kuitenkin löytyy netistä ihan huikeita taiteiluja! Tosin kun kyseessä on japanilainen juttu, niin ruoka-aineet on jokseenkin erit.

Mutta tässä tämän kertainen ruoka-askartelupläjäys:


Vaaleat pallot ovat perunabataattimuussista pyöritelty ja korppujauhossa kieritelty. Tummat pallerot ovat lihapullia. Hiiri on puolikas kananmuna, korvat ja häntä (jota ei oikein näy) ovat nakkia, hiiren silmät ja nenu ovat oliivia. Ruudukko on kurkkua ja paprikaa. Etualan kukat ovat porkkanaa ja kurkkua. Tähdet ovat paprikaa. Alla on jotain salaattia, en tajunnut tarkistaa mitä. Suikaleet ovat porkkanaa ja paprikaa. 

Tätä oli hauskaa tehdä, kun oli vähän erilainen kuin edelliset. Pahoin pelkään, että jäin tähänkin kerrasta koukkuun. Tosin sen verran vie aikaa näitä tehtailla, ettei ihan joka päivä tule tehtyä!

Tässä vielä toinen kuva hieman eri kuvakulmasta:


Tällä kertaa kyllä hieman yliarvoin ruoan määrän ja jotain jäi lautasellekin! Hiiret katosivat lautasilta ensimmäisinä :).

TsiSanna
2 kommenttia:

  1. On taas niin herkullisen näköinen annos, että ei kyllä ravintoloistakaan saa paremman näkösiä!!!! :) NAM!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Oon tosi tyytyväinen itsekin. Tuli kiva noin ekaksi tällaiseksi kokeiluksi.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...