keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Pääsiäistipua salaattipedillä

On tämä ihmeellinen tämä internetmaailma. Sain toisaalla kuulla olevani huono äiti, lapseni nirppanokkia ja etteivät lapseni koskaan opi syömään normaalisti. Alkuun otti päähän moinen kommentointi, nyt jo naurattaa. Hienoja johtopäätöksiä ihmiset voi tehdä yhdestä kuvasta (edellinen ruoka-askarteluni) ja kommentista "tällaisia tulee lapsille väsättyä" :D. Ihan mahtavaista! Meinaan kuitenkin jatkossakin ruoka-askarrella silläkin uhalla etteivät lapseni KOSKAAN opi syömään normaalisti :D.

Eniveis, asiaan. Jonkin aikaa jo mielessä on pyörinyt  kokeilla riisin muokkaamista jonkinlaiseksi hahmoksi. Ja nythän on pääsiäinen ihan ovella, niin tuli mieleen pääsiäistipuset. Ja ajattelin, että keltaiseksi riisi on vieläpä  helppo värjätä mausteilla.

Ja tadaa huono äiti pusasi nirppanokka lapsilleen pääsiäistipua salaattipedillä:


Riisi on puuroriisiä, jonka maustoin/värjäsin curryllä, pelkkä kurkumakin olisi käynyt, mutta se sattui olemaan loppu. Riisi pysyä hieman jäähdyttyään aika hyvin kasassa. Tein tipuset jäätelökauhalla ja se toimi hyvin kun kasteli sen ennen jokaisen tipusen tekemistä.
Tipujen silmät ovat munaa ja koska mustat oliivit olivat loppu piirsin silmät sinisellä elintarvikevärillä. Nokat ovat porkkanaa. Tipujen alla on makkarasiivu tasoittamassa alustaa. Lisukkeena salaattia, tomaattia, paprikaa ja porkkanaa. Salaattiosuus on vähän rääpäisy, kun kaappi ammotti tyhjyyttään.

Näitä voisi tehdä pääsiäispöytää lisukkeeksi vaikka lampaalle :). Olisivat aika kiva pöydän piristys. Pohdittiin Triinun kanssa, että näille voisi myös tehdä vaikka nakkipesän tms.

Aina vaan ruoka-askarrellen TsiSanna

4 kommenttia:

 1. Voi että, kai mei naapurissakii asuu sit huonot iso-vanhemmat kun he saivat lapsen syömään perunamuussia,ja salaattia tekemällä muusista peikon pään,jolla on salatista tukka ja tomatista posket.
  Tee sie vaan näitä hauskoja hahmoja,lasten ja lastenmielisten iloksi:))

  VastaaPoista
 2. voi luoja mitä kommentteja :DDD Nää ruoka-askartelut on just ihania!!! <3 Jatka vain!

  VastaaPoista
 3. No voi herramunjee. Odotan sitä päivää, kun ihmiset tajuavat ettei huutelu ole yhtään sen hyväksyttävämpää netissä kuin netin ulkopuolellakaan.

  Mä olen sitä mieltä, että superkiva äiti kun jaksaa ja viitsii lapsiaan noin huomioida! :)

  VastaaPoista
 4. Juu kyllä varmasti jatkan. Ehkä nanosekunnin verran otti päähän, sitten alkoi huvittaa isolla kädellä. Mut juu, netti on ihme mesta, jotkut täällä luulee että mitä vaan voi päästää näppikseltään. Kiitos tsempeistä :)!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...