sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Autonpenkin kurasuoja

Jeps... ja sitten jotain ihan tarpeeseen. Meillä isompi pienimies tuppaa potkimaan edessään olevaa istuinta autossa, ei tahallaan, vaan vahingossa (no ok, joskus myös tahallaan, kun oikein joku ottaa pannuun...).  Ja no, kuka jaksaa putsata kengän jäljet tuolista joka kyydityksen jälkeen? En ainakaan minä.

Tälläisenhän saa kyllä valmiina kaupastakin, mutta jostain syystä en tykännyt mistään valmiista mitä kaupassa näin ja niinpä siis kipinkapin eurokankaaseen ja lapsonen valitsemaan itselleen sopiva kuvakangas puuvillakankaista, jottei veny ja vanu... Spiderman oli päivän valinta... se on ehkä ihan hyvä, jospa kelpaisi sitä sitten katsella vielä koulussakin ollessa...?

Päälle ommeltu joku läpinäkyväpvc muovikangas, jonka olen jo aiemmin ostanut ihan muihin tarkoituksiin myös eurokankaasta... ja koska tuo projekti on jäänyt toteutumatta, niin tuleepa käyttöön, enkä siis muista enää mitä materiaalia ko muovi oikeastaan oli. Taustalla lisäksi vähän paksumpi vallilan puuvilla kangasjämä kantoliinasta (joka sekin siis itse ommeltu...).

Jotta läpäreestä olisi muutakin iloa, kuin se, ettei tarvitse sitä tuolin selkää aina pyyhkiä, niin tein suojaan vielä taskun, jonka jaoin kahtia, että se pysyy paremmin muodossaan ja tavarat ei huku kaikki samaan loosteriin... sekä pari lenkkua jollekin ripustettavalle lelulle tms.

Kiinnitys tuoliin tulee ylhäältä niskatuen ympäri ja alhaalta selkänojan ja istuin osan taitteeseen. Kiinnityksessä alhaalla on leveähköä kuminauhaa ja yläkiinnitys tuota samaa spiderman kangasta vahvistettuna sillä vallilan kankaalla... Kumppari vedetään vain tuolin yli, mutta yläkiinnitys on tehty soljella, jotta se on mahdollista laittaa napakasti kiinni ja toisaalta kestää myös painon, jota suojaan kohdistuu, kun taskuihin ilmestyy tavaraa.

Projekti oli melko helppo ja sain tehtyä 2 illassa, joskin lasten vahtia pitää käyttää, kun ei tuossa koneella muuten saa olla rauhassa, kun isompi haluaa auttaa ja toinen kaipaa syliä...

Pikaohje:
Leikkaa kaikki 3 kangasta kokoon 50*60cm, jos haluat muotoile yläkulmista viisteet
Ompele yhteen oikeat puolet vastakkain ja muovikangas välissä. Käännä (muista siis jättää kääntö aukko!). Ompele kiinni kiinnitysnarut ja tikkaa ympärys, jotta reunasta tulee siisti.

Jos haluat ison taskun, leikkaa 50*55cm pala kuviokangasta ja 50*30cm pala muovikangasta. Ompele muovikangas kiinni kuoviokankaaseen kuvan osoittamalla tavalla. Taita sitten kuvakangas puoliksi => syntyy päältä muovinen 50*27cm pala. Laita tämä pala ennen isojen osien yhteen ompelemista muovin ja takatukikankaan väliin, niin että muovipuoli on kohti takatukikankaan oikeaa puolta. Ompele sitten kaikki kappaleet yhteen ja kiinnitä kiinnitysnarut ja tikkaa ympärys, sekä halutessasi ompele isoon taskuun pystysuuntainen jakaja tai kaksi.  Toki, jos kuvio on pienempää ja tarvetta tai halua on, niin tuon taskun voisi myös tehdä "pussiksi", jolloin taskun leveys pitäisi olla suurempi kuin suojan muu leveys. Pikaisesti laskemalla sanoisin, että kahdella taskulla 10cm ylimääräistä riittää. Tällöin ompele ensin kiinni sivusaumat, laskosta sitten oikeinpäin käännetystä suojasta taskun pohjaan pussit kummallekin puolelle. Käännä työ takaisin nurin ja ompele pohja. Ja jatka taas loppuun kuten 2 muussakin tapauksessa.

Tadaa. Valmis kurasuoja, joka putsaantuu nopeammin kuin tuolin selkämys, ja jota ei toisaalta tarvitse aina putsata heti... Pienet tavaratkin pysyy tallessa autossa.

Hauskempia ja siistimpiä ajoreissuja,
- Tsi-Triinu

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...