tiistai 4. maaliskuuta 2014

Virkattu röyhelöhame

Sateenkaarihametta tehdessäni päätin, että haluan tehdä myös röyhelöhameen tyttölleni ensi kesäksi. Ajatuksena oli sellainen rannalle bikinien tai uikkarin kanssa laitettava hamonen. Bongasinkin pinterestistä kivan ohjeen ja aloin tekemään. Ohje olikin kuitenkin vähän outo ja päädyin muokkaamaan sitä jonkin verran. Tuolla linkissä on mallikerran kuva ja siitä näkee, että viimeisellä kierroksella hassusti hypätään yhden kohdan yli, joten päädyin tekemään omani niin, että siihen tuli vain 10 puolipylvästä/pylvästä per kerros, niin tuota hyppäystä ei tarvittu. Lisäksi tein kolmannella kierroksella vain kaksi ketjusilmukkaa kuvioiden väliin kolmen sijaan.
 
 
Virkkasin hameen Novitan Huvila langasta 3 koukulla. Hameesta tuli melko painava, joten saa nähdä miten tyttö tykkää sitä käyttää. Kovasti puhui, että laittaa tarhaan ylihuomenna päälle, mutta meidän fashionistan mielipiteet vaihtuu vaateasioissa päivittäin, ellei tunneittain :D. Omasta mielestä hameesta tuli todella kivannäköinen :).
 
 
Neiti hameessaan uuden Tähkäpää nukkensa kanssa.
 
Aloitin tekemällä 141 ketjusilmukkaa (15 + 9*14) ja jatkoin siitä pyörövirkkauksella yhden kerroksen pylväitä, yhden kerroksen kaksoispylväitä (jossa menee tuo nauha) ja yhden kierroksen pylväitä. Sitten aloitin mallikerran omilla muokkauksilla. Tällä määrällä silmukoita tulee 10 röyhelöä, kerroksiakin tein 10 jotta hameesta tuli passelin mittainen.
 
Jos nyt tekisin uuden hameen, niin tekisin tuohon yläosaan muutaman ketjusilmukan vähemmän ja lisäisin puuttuvat silmukat kolmannella kierroksella. Nyt tuo yläosa jäi meinaan vähän isoksi, toki sen saa tuolla silkkinauhalla kurottua pienemmäksi, mutta olisi se ollut parempi vähän napakampana.
 
Kevättä edelleen rinnassa TsiSanna
 
 

7 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...