tiistai 7. tammikuuta 2014

Virkattu korttikotelo

En kyllä tiedä onko tuo kotelo nyt ihan oikea sana tähän, pussukka kait tuo on enemmänkin. Mutta joka tapauksessa idea tähän työhön lähti siitä, että inspiraatiota etsiessäni selailin vanhoja postauksia ja törmäsin klipsulaukkuuni. Siitä tuli mieleen, että ko. laukkuun ei mahdu koko lompakkoa, eikä siinä ole taskua korteille ja en tykkää jos esim. pankkikortti vaan lojuu laukussa irtonaisena. Ja siitä sitten syntyikin idea tehdä korttikotelo aikalailla heti. Siinä kestikin hetken kauemmin että osasin päättää minkälaisen korttikotelon teen. Heti oli selvää, että virkkaan, koska virkkaaminen nyt vaan on ihanaa :D. Mutta aihe olikin sitten vaikeampi. Mieleen tuli ekana kettu ja pöllö, mutta kumpikaan ei tähän hätään huvittanut minua. Sitten muistin taannoin markkinoilta pojalle ostamani mäyräpipon ja päätin että teen mäyräkorttikotelon. Se onkin sitten eri asia tunnistaako tuota mäyräksi, ihan söpö se silti mielestäni on :D. Ehkä mustat osat olisivat saaneet olla kapeammat ja sivuilla olla vielä toiset valkeat osat....noh ehkä ens kerralla. Mies ja Triinu tunnisti mäyräksi, mutta tyttö tuumasi "en tiedä" kun kysyin mikä eläin tämä on :D.Kotelo on virkattu ohuesta puuvillalangasta nro 2 koukulla. Kiinnityksenä toimii neppari, jonka voisi helposti korvata tavallisella mustalla napilla, joka tällöin olisi mäyrän nenä.

Harmi, että joulu meni jo, koska mielestäni tällainen kotelo olisi aika hauska myös lahjakorteille! Eikö? Läpän voisi personoida joko saajan tai paikan johon lahjakortti käy mukaan :). Esim. H&M ja läpäksi t-paita,  Stadium ja läpäksi puolikas jalka/koripallo tai ruokakauppa ja omena jne. Ideoita tähän liittyen ainakin itsellä tuli heti vaikka kuinka monta mieleen :).
 
Myös matkakorttia voisi pitää tällaisessa kotelossa. Miksei sinänsä käyntikorttejakin, jos vaan työnkuva sallii :).
 
Lämpimästi tervetuloa uudet lukijat! Uskomatonta, että sadan lukijan raja häämöttää jo ihan näkyvissä :).

- Tsi"Pidetään kortit tallessa"Sanna

5 kommenttia:

 1. Hauska idis! Ja tosiaan aika helposti kustomoitavissa. Kivoja ideoita :)

  VastaaPoista
 2. Onpa hauska idea,kiitos siitä, mullakin kortit rumassa muovi kotelossa, tuo olis paljon hauskempi ja söpömpi!

  VastaaPoista
 3. Korttikotelo onkin just sopiva mun seuraavaksi projektiksi. Pitää vaan kehitellä joku hauska idea päälliseen ensin. :)

  VastaaPoista
 4. Ihana korttikotelo. Meillä otettiin töissä käyttöön terveydenhuoltohenkilöstön ammattikortit e-reseptiin siirtymisen myötä. Meidän täytyy jatkossa aina kirjautua koneelle sillä kortilla. Ei siinä mitään, mutta omassa työssäni siinä koneella ei montaa minuuttia vietetä kerralla eli se on yhtä sisään ja ulos kirjautumista. Samalla se kallisarvoinen kortti pitäisi pitää mukana ja ehjänä. Yhden raidallisen kotelon jo virkkasin, mutta siitä tuli vähän liian löysä, joten uusi menee tekoon heti kun keksin millaisen teen. Valitettavasti tuo läppä on vähän epäkäytännöllinen töissä kun sitä korttia pitää koko ajan hinkata sieltä kotelosta pois ja takaisin. Mutta otan kyllä kiitollisena ideoita vastaan. Myös jos keksit miten siihen saisi jonkun kovikkeen, ilman, että kotelosta tulee liian paksua.

  VastaaPoista
 5. Kiitos kaikille :). Näkisin, että näitä tulee joskus toinenkin tehtyä. Läpätön kotelo onkin vähän hankalampi. Meillä on töissä henkilökortit, mutta ne on tylsästi semmoisessa muovihärpäkkeessä, kun ne pitää olla koko ajan näkyvissä.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...