torstai 27. joulukuuta 2012

Rocky road kakku

Tuli aika pitkäksi, makeaa teki mieli ja kaupat ei olleet auki...no ei muuta kun ruokakaapille ja ihmettelemään mitä saisi siellä olevista aineksista aikaiseksi. Silmiin sattui ekana vaahtokarkit ja siitä syntyi heti idea rocky road kakusta. Pohjana on mutakakku, koska siihen käytettävät ainekset löytyvät kaapistamme lähes aina. Ja päälle ripottelin pekaanipähkinöitä ja vaahtokarkkeja, joita onneksi sattui olemaan kaapissa. Namskis!


Pohja:

-150g voita
- 3 munaa
- 2 dl sokeria
- 3,5 dl jauhoja
- 1 dl kaakaojauhetta
- 1 rkl vaniljasokeria
- ripaus suolaa

Sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, sekoita jäähtynyt voi joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne muna-sokeri-voi-seokseen.

Kaada seos irtopohjavuokaan, tasoita pinta. Lisää pähkinät ja vaahtokarkit. Paista 200 asteisessa uunissa noin 12. min. Kakku tulee näyttämään tässä vaiheessa raa-alta, koska on mutakakku! Vaahtokarkkien pinta kovettuu hieman, mutta omasta mielestäni se oli oikeastaan aika kiva, toi tekstuuria.

Mutakakun kanssahan sopii perinteisesti jäätelö, mutta minä tein tähän päälle vielä kinuskikastikkeen (1dl sokeria, 2 dl kermaa ja keitellään). Oli makiaa, mutta niiiiiiiin hyvää. Lapset kanssa tykkäsi kovasti.


Herkkuterkuin TsiSanna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...