torstai 20. joulukuuta 2012

Virkattu rusettiserviettirengas

Tässä nyt pari päivää rajussa flunssassa olleena ei ole pahemmin tullut tehtyä edes käsitöitä, kun sänky ja sohva on kutsuneet niin äänekkäästi. Tämä idea kuitenkin tuli niin voimakkaana pintaan, että piti heti päästä toteuttamaan. Puhuimme siskoni kanssa jo varmaan kuukausi pari takaperin serviettirenkaista ja nyt sitten päähän pälkähti ajatus virkatusta rusetista ja niinpä ne yhdistämällä syntyi tämä rusettiserviettirengas:


Rusetti on tehty ohuesta puuvillalangasta 1,5 koukulla, itse rengas taas on tehty ohuesta rautalangasta samaisella 1,5 koukulla.

Ja ohjetta pukkaa:

Rusetti tehdään kahdessa osassa, eli silmukat ja roikkuvat nauhat ovat erilliset. Rengas tehdään luonnollisesti omana osuutenaan :).

Silmukat:

Jätä työn alkuun hieman lankaa työn yhteen kasaamista varten. Virkkaa 40 ketjusilmukkaa, tee sitten silmukoista lenkki yhdistämällä ne piilosilmukalla, joka onkin toisen kierroksen ensimmäinen silmukka. Jatka virkkaamalla 1 ks, 1 pp, 6 p, (2 p silmukkaan) x 2, 6 p, 1pp, 1 ks, 2 ps, 1 ks, 1 pp, 6 pp, (2 p silmukkaan) x 2, 6 p, 1 pp, 1 ks, 1 ps. Jätä lankaa osien yhteen kasaamista varten myös loppuun. 

Nauhat:

Virkkaa 28 ketjusilmukkaa, virkkaa neljänteen silmukkaan ketjussa 1p, virkkaa vielä 7p, 2 pp, 1 ks, 3 ps, 1 ks, 2 pp, 8 p ja virkkaa sitten 2 kjs ja virkkaa kiinni aloitus kohtaan. Päättele langat

Rengas: Virkkaa 20 melko tiukkaa silmukkaa rautalangas, yhdistä päät ja valmista tuli :D

Sitten onkin kokoamisen vuoro. Tästä minulla oli kuviakin, mutta jotenkin ne ehtivät hävitä kamerasta ennen kuin sain ne koneelle (syytän lapsia...). Mutta koitan nyt selittää sanoin, eihän tämä mitään rakettitiedettä ole. 

Vedä jompikumpi silmukkoihin jäänyt lanka ensin silmukoiden keskikohdan ympäri ja tee solmu toisen langan kanssa, ota sitten nauhat mukaan ja vedä lanka niidenkin ympäri, tee solmu. Ota sitten rengas mukaan, kieputa lankaa kaikkien osien ympäri, niin monta kertaa kun tuntuu ja näyttää hyvältä (itse kieputtelin ehkä 4-5 kierrosta) ja solmi sitten langat vielä kerran. Ja valmista tuli! Toivottavasti ohjeesta saa tolkkua, nämä on kuitenkin nopeita ja helppoja tehdä.


Itse tykästyin tähän pikkurusettiin kovasti ja keksin sille heti parikin muuta käyttötarkoitusta, se voisi toimia hiuskoristeena tai rintaneulana, miksei hanskojen tai piponkoristeena yms. Väriä vaihtamalla saa myös vähemmän jouluisia serviettirenkaita, jos siltä tuntuu. Vaaleansiniset tai -punaiset rusetit sopisi vaikka babyshowereihin!

TsiSannaEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...