maanantai 3. marraskuuta 2014

Piparminttusuklaamakeiset

Eipä ole tullutkaan vähään aikaan kirjoiteltua leivontapostausta. Olen kyllä leivoksinut, mutten mitään mainittavaa. Nyt kuitenkin bongasin pinterestistä kivan reseptin jota oli pakko päästä heti kokeilemaan. Olen itseasiassa joskus aikaisemminkin vastaaviin makeisiin törmännyt ja ajatellut että teen niitä vielä joskus. Nyt sitten otin härkää sarvista ja aloin leipomaan :D. Kyseessä on siis tosiaan piparminttusuklaamakeiset:
 

Tuossa reseptissä jota käytin on käytetty kahta eri väriä sisuksessa, mutta minä kokeilin ekalla kerralla ihan vaan yksiväristä massaa.
 
Tein vain puolikkaan annoksen makeisia (tällöin tomusokeria tulee noin 6,25dl) ja niitä tuli silti ihan mukava määrä (kuvassa kuormasta on jo muutamia maisteltu...). Tuosta ohjeesta sen verran että maissisiirapin tilalta käytin glukoosisiirappia ja shorteningina käytin leivontamargariinia. Dippaukseen käytin 250g 51%:sta suklaata ja sitä jäi noin 1/4 ylimääräistä, eli hieman vähempikin olisi riittänyt. Ensi kerralla myös kokeilen vielä tummempaa suklaata, vaikka hyvää oli tämäkin :).
 
Pohdin että periaatteessa noita voisi varmaan tehdä myös muun makuisina, joten sikäli aika monikäyttöinen resepti. Ensi kerralla ehkä kokeilen myös sisuksen värjäämistä. Eli oli sen verran hyviä että jo nyt suunnittelen uusien tekemistä :D.
 
Viime päivät ovat olleet sellaista hulinaa, ettei oikein ole ollut aikaa keskittyä käsitöihin. Oikein harmittaa kun valmista ei tule, kun ei vaan ole aikaa! Kaipailisin taas lisää tunteja vuorokauteeni. Olisi kiva blogatakin enemmän, mutta kun ei ole mitään mistä kirjoitella!
 
Suut makiaksi TsiSanna
 

5 kommenttia:

  1. Voi nam, minkä näköisiä herkkuja! Sopisi mukavasti vaikka joululahjoiksi tai -tuliaisiksi :) Pitää pistää muistiin! :)

    VastaaPoista
  2. Ompa herkun näköisiä! Kiva idis lahjoiksi:)

    VastaaPoista
  3. Juu itsekin mietin että sopisi esim. lasten päiväkodinopettajille kiitokseksi kuluneesta vuodesta.

    VastaaPoista
  4. Eksyin monen mutkan kautta blogiinne ja voi nam mitä täältä löytyy!!
    Jään seuraamaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina kivaa saada uusia lukioita :). Menen vastavierailulle blogiisi :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...