maanantai 2. joulukuuta 2013

Pom pom vai tupsu? Ja mitä piti alkaa...

Se mitä alkaa oli joulukalenteri, mutta menin sitten sairastumaan viime metreillä niin, ettei saatu hommaa alkamaan ekasta päivästä. Muistin kyllä lapsuudesta, että angiina on aika kurja tauti, mutten kyllä muistanut että näin kurja! Kaksi päivää nieleminen oli täysin mahdotonta ja lisäksi siihen päälle korkea kuume ja mun tuurilla samaan aikaan allerginen reaktio, joka turvotti kurkun lähes umpeen... Ei ihan hirveästi jaksanut joulukalenteria siinä miettiä. Ja voin muuten kertoa, että on todella turhauttavaa kun ihmiset eivät ymmärrä mitä puhut, kun ei esim. pysty sanomaan P, S, R ja K -kirjaimia ollenkaan. Kivaa yrittää komentaa 2 ja 4 vuotiasta, jotka vain katsovat kysymysmerkkeinä kun _YRITÄT_ huutaa "älkää tapelko" ja suusta tulee "ähää aeho" ja sekin sellaisella volyymillä, että hyvä jos koirat kuulee. Nyt olo alkaa olla jo voitonpuolella pikkuhiljaa, niin jaksaa taas vähän touhuillakin ja mikä tärkeintä bloggailla :D.

Nyt kun tuo joulukalenterihomma meni niin sanotusti puihin, niin tulee sitten tavalliseen tapaan mitä sattuu postauksia milloin sattuu :). Joskin tuota kalenteria varten on tallessa jonkin verran jo jouluisia juttuja, niin niitä varmaan tulee aika paljon tässä kuussa :).

Joulujutuista tämäkin alkoi, kun pohdin kivoja joulukuusen koristeita ja siinä sitten sattumalta törmäsin aivan ihaniin japanilaisiin pom pomeihin. No niin kädet ylös, ketkä on kuulleet moisista? Minulla olivat ihan uusi tuttavuus. Olen aina ajatellut niitä tupsuina ja ei ole tullut pieneen mieleenkään, että niihin mitään sen kummempaa kuviota voisi tehdä, ehkä kahdella langalla joskus ihan värien takia tehnyt. No nyt sitten törmäsin aakkostupsuihin tai alphabet pom pomeihin ja hurahdin täysin. Aivan törkeen siistejä!!! Ohjeessa kuitenkin kehotettiin aloittamaan mieluummin kukka pom pomeista, koska ne olisivat helpompia. Ja oikeastaan siltä seisomalta aloin yhtä tehdä. En käyttänyt ohjeessa olevaa tapaa tehdä tupsua, vaan käytin kahta pahvista leikattua ympyrää, koska niin olen tupsut aina tehnyt. Tosin nyt aloin harkita ihan kunnon laitteen hankkimista tätä varten, koska tämä on sen verran kivaa puuhaa :).

Mutta tässäpä nämä tähän asti tehty tupsukat:


Tuo alaoikea on siis ohjeella tehty kukkatupsu. Sydäntupsu ja monsteritupsu ovat sitten oman kehittelyn tulosta. Tällaisia yksinkertaisia symmetrisiämuotoja on suht helppoa tehdä. Ne kirjaimet on vieläkin toiveissa joskus tehdä, mutta kun en vaan ymmärrä miten :D. Vaikka periaatteessa toki tehdään ihan samalla logiikalla, niin silti ei vaan ymmärrä. Ajatuksena oli silloin kun nuo aakkostupsut näin ekan kerran, että tekisin J O U L ja U pallot ja laittaisin ne esim. kranssiin, mutta juurikin tuo J on hankala kun se ei ole symmetrinen ja siinä minun pasmani menevät sekaisin. Ehkäpä yritän jotain toista sanaa tai alkuun edes yhtä kirjainta jossain välissä :).

Tässä vielä yksittäiset kuvat tupsukoista:
Kukkatupsuun ja sydäntupsuun jätin langan josta ne voi laittaa kuuseen, mutta monsteritupsun ajattelin lasten leikkeihin, niin siihen en lankaa jättänyt :).

Tupsuista hyvin innostuneena TsiSanna

7 kommenttia:

 1. Hienoja! Oon kans joskus nähnyt kuvan tollaisista palloista ja mietin silloin, et miten ihmeessä tuollaiset saadaan aikaan :D Pitää varmaan perehtyä asiaan jossain vaiheessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lupauduin tekemään tutoriaalin tuosta sydäntupsusta :). Yritän saada sen tänne vielä tällä viikolla.

   Poista
 2. Ihania tupsuja! Pakko kyllä kokeilla näitä jossain vaiheessa :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos :). Ja kannattaa tosiaan kokeilla, mutta varoituksen sana, nämä on koukuttavia :D.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...