maanantai 27. elokuuta 2012

Kastekutsu

Toisinaan on tilaisuuksia, joihin pitää tehdä useita kortteja. Silloin tärkeintä on kehittää kaunis, mutta riittävän simppeli kortti.Pyörittelin tätä kuopuksen kastejuhlakutsua päässäni reilut 3 viikkoa, ennenkuin se oli valmis tehtäväksi.

Korttiin tarvitaan:
1. Valokuva, joka liittyy juhlien teemaan
2. Askartelukartonkia (määrä riippuu tehtävien korttien määrästä)
3. Kutsu -leimasin ja sopivaa leimasin väriä
4. työkaluja: paperileikkuri tai sakset, askarteluveitsi, viivotin, askartelualusta, taittoluu tai kohokuviointikynä

Työvaiheet
1. Muokkaa valitsemasi kuva. Kuvan koko tulostettuna (tai tilattuna kuvapalvelusta) tulee olla 11*14cm. Koon lisäksi tähän korttiin muutin kuvan pääosin mustavalkoiseksi ja korostaakseni aihetta jätin kuopuksen käden kuvassa värilliseksi.TUlosta (tai tilaa) haluttu määrä kuvia.
2. Leikkaa haluttu määrä korttipohjia kartongista. Yhden kortin koko kartongilla on 15*23cm. Kannattaa siis useampaa korttia varten hankkia askartelu liikkeestä iso C2 (46*65cm) kokoinen askartelukartonki arkki, jolloin yhdestä arkista tulee 8 korttia.

3. merkitse ja viivaa ja taita korttipohjiin haluttu kolmiulotteinen laatikon muoto. merkitse molemmille pitkille sivuille kohdat 10,11,21 ja 22 cm.Viivainta apuna käyttäen tee korttiin kohokuviointikynällä nuuttaukset tai jos olet vakaa kätinen voit myös tehdä taitokset käsin, mutta tällöin taitos menee helpommin vinoon ja laatikko voi olla hankala koota.

4. Kun taitokset on tehty leimaa aiheeseen liittyvä teksti, tai jos kärsivällisyys riittää kirjoita teksti korttiin. Tekstin sijainti kannattaamiettiä oman kuvan kannalta, teksti ei saa peittää liian suurta alaa eikä sen alle saa jäädä mitään oleellista, Omassa kuvassa oli sopivasti tyhjää vasemmassa yläkulmassa.
5. Kun teksti on lisätty laitetaan korttipohja askartelualustalle ja merkitään ikkunan reunokset, reunus tulee olla 1cm etäisyydellä reunasta tai taitteesta paitsi tekstin kohdalla etäisyys tulisi olla 1-2mm. Ikkunan leikkaamista helpottaa, jos käytössä on metallinen viivotin, jonka reunaa pitkin voi liuttaa askarteluveistä.

6. Kun ikkuna on leikattu, liimaa osat yhteen. ensin liimataan kortin kehikko, sitten kuva pujotetaan kehikkoon ja liimataan paikalleen. Kuva on tarkoituksella isompi kun tila takaseinässä, koska korttia katsotaan usein hieman yläviistosta, niin laatikon alareuna näkyisi paljaana, jos kuva ei jatkuisi sinne saakka. Kuvan saa pujotettua koteloon helpoimmin, kun kotelon taittaa iltei littanaksi ja kuvan pitää suorana. kun kuva on sitten paikallaan taitetaan kotelo toiseen suuntaan yli, jolloin kuvaan tulee alareunan taite suoraan oikeaan kohtaan. Liimaamista helpottaa lisäksi, jos käytössä on kapea ja pitkä kärkinen askarteluliimapurkki, jolla liiman saa papereiden väliin helpommin kuin pensselillä. Jos kutsuun liittyy paljon tekstiä, voi vielä kortin taakse liimata tulostetut tekstit tai kirjoittaa tekstin käsin.

Ja kortti on valmis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...