sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Mangositruunajuustokakku

Tähän väliin piti itseasiassa tulla käsityöpäivitystä vaihteeksi, mutta hukkasinpa kuvat koneelta ja kamerasta, joten saatte tyytyä leipomuspäivitykseen. Alkaa jo itseäkin kyllästyttää.

Pääsiäiseksi piti tietty leipoa kaakkua ja halusin ehdottomasti jotain keltaista. Siitä sitten miettimään mikä on keltaista ja sopii kakkuun ja ekana tuli mieleen mango. Sitruunaa lisäsin sitten vähän niinku vahingossa, kun pelkkä mango oli makuna vähän plääh.



Kyseessä jälleen kerran juustokakku, jossa keksipohja. Jujuna nuo reunan raidat.

Pohja:

- 9 digestive keksiä
- 50g voita

Murskaa keksit pieniksi ja sekoita niihin sulatettu voi. Painele irtopohjavuoan pohjalle.

Leikkaa mangosta viipaleita ja asettele ne irtopohjavuoan reunalle pystyyn kuten kuvassa:



Täyte:

- 250g mascarponea
- 200g ranskankermaa
- 200g mangotuorejuustoa
- 200g valkosuklaata
- 4 liivatelehteä
- 3 rkl sitruunamehua

Aseta liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Sulata valkosuklaa. Sekoita juustot ja ranskankerma. Lisää valkosuklaa. Kuumenna kattilassa sitruunamehu ja sulata liivatteet siihen. Lisää liivateseos juustoseoksen joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada seos vuokaan. Anna hyytyä vähintään 3h. Jos tässä välissä näyttää, että mangosuikaleet ovat liian pitkiä, lyhennä niitä.

Päällinen:

- 2 prk piltin mangososetta
- 3 rkl sitruunatahnaa
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 liivatelehteä

Aseta liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Sekoita mangosose ja sitruunatahna. Kuumenna kattilassa sitruunamehu ja sulata liivatteet siihen. Lisää liivateseos mangososeen joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada irtopohjavuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 2h.

Sen jälkeen pitäisi näyttää tältä:



Lisäsin itse vielä juuri ennen tarjoilua kakun päälle sokerimassasta tehdyt perhoset. Ne tuppaavat sulamaan tuon kiilteen päällä, joten niitä ei kannata lisätä etukäteen. 

Pääsisäisterkuin hieman myöhässä TsiSanna

3 kommenttia:

  1. Ihanan makoisa ja kaunis kakku. Hieno idea tuo reunus:)

    VastaaPoista
  2. On tosi makea idea tuo reuna.
    Tulihan makean nälkä :)

    VastaaPoista
  3. Juu itsekin tykästyin tuohon reunaan ja varmasti tulee jatkossakin tehtyä samantyyppisiä juttuja :). Itse kakkukin oli kyllä hyvää, eritoten päällinen oli makuuni.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...