lauantai 23. helmikuuta 2013

Maapähkinävoikrokanttia ja jäätelöä

Halusin tehdä jonkinlaista krokanttia ja syödä sitä jäätelön kanssa. En kuitenkaan löytänyt itseäni miellyttävää ohjetta niille raaka-aineille joita minulla sattui olemaan, joten ei muuta kun kokeilemaan mitä saan aikaan omasta mielikuvituksesta.


Päädyin sitten lopulta tekemään ensin maapähkinävoikrokantin, jonka laitoin itsetehdyn vaniliajäätelön sekaan  ja jäätelön laitoin tummallasuklaalla vuorattuihin muffinivuokiin. Makuyhdistelmä oli taivaallinen! Pidimme miehen kanssa pienen Master Chef kilpailun ja koristelimme molemmat annokset lapsille. Laitoin kuvan FB:iin ja ihmiset saivat arvostella kumpi tekeleistä on komiampi. Kärsin rökäletappion :D. Miehen voittoisa teos oikealla. Oma rumilus vasemmalla :D. Jopa esikoinen kehui isin teosta hienommaksi ja yleensä hän on aina äidin puolella :).

Mutta sen krokantin ohje:

- 2 kukkurallista ruokalusikallista maapähkinävoita
- 1 dl siirappia
- 2 dl sokeria
- 0,5 dl kermaa
- 1 dl suolapähkinöitä

Sekoita kaikki ainekset kattilassa, paitsi suolapähkinät ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 min. Lisää sitten suolapähkinät ja sekoita hyvin. Kaada seos leivinpaperilla vuoratulle pellille tai vuokaan ohueksi levyksi jäähtymään. Jos haluat murskautuvaa krokanttia laita seos pakkaseen. Jos haluat syödä tätä kuten toffeeta, jääkaappi riittää.

Herkkuterkuin TsiSanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...