lauantai 12. tammikuuta 2013

Virkattu kukkapallo

Joku aika sitten tein jalkapallon tyylisen virkatun pallon tytölleni ja jo silloin jäi kytemään idea, että teen pallosta kukallisen versoin. Tässäpä se nyt sitten on:


Kun aloin tätä miettiä tarkemmin muistin joskus törmänneeni lehdessä tuohon kukkakuvioon ja muistin että se oli joku afrikkalainen kukka. Joten eikun googlettamaan ja ohje löytyikin helposti African flower crochet hakusanalla täältä. Ohje on ihanan yksinkertainen ja yksityiskohtainen, yhden kuvion tehtyään osaa jo tehdä muut ulkoa. Ohje on siis tuohon kuusikulmaiseen kukkaan. Viisikulmaisen version tein ihan vaan jättämällä yhden lehdykän kukasta pois.

Kasaaminenkin on melko helppoa, joskin koko ajan oli vähän vainoharhainen olo, että meneekö oikein :D. Kun aloittaa ompelemalla viisikulmion ympärille viisi kuusikulmiota ja jatkaa siitä yhtenä kappaleena (ei siis ompele useampaa tällaista palaa, vaan jatkaa palojen yhdistämistä siihen kokonaisuuteen minkä on jo tehnyt), niin pallosta pitäisi tulla pallo.

Pallosta tuli tosi iso, isompi kuin jalkapallo, mutta ohuemmalla langalla olisi tietty saanut pienemmän. Mutta minä (ja lapset) kyllä tykkään tästä isosta versiosta. Tämä on siis tehty nro 3 koukulla suurimmaksi osaksi Tennessee langasta.

Sisällä pallossa on ihan vaan vanua, jota menikin hurjan paljon! Kukkakuvioon jää jonkin verran reikiä, mutta vanu ei pahemmin niistä näy, eikä ainakaan vielä mitään tursuile ulos.

Tässä pallon uusi koti. Tuosta vähän hahmottaa tuota kokoakin paremmin toisen pallon rinnalla :).


Seuraavaksi käsityömietteissä onkin sitten Facebookissa tullut "haaste":
 "Osallistun tänä vuonna luovuuteen kannustavaan haasteeseen. Lupaan tehdä jotain omin käsin viidelle ensimmäiselle kommentoijalle. Kommentoijan tulee kopioida tämä omalle seinälleen ja lupautua tekemään samoin. Siis, käsityö, lahja, taideteos tai jotain muuta mielenkiintoista, mutta itse tehtyä. Toimitus ystävälle vuoden 2013 aikana henkilökohtaisesti tai postilla. Lähdetkö mukaan?"

Neljä ihmistä uskaltautui kommentoimaan, joten heille pitäisi nyt sitten jotain keksiä. Pari ideaa jo on ja jotain vähän työnallakin. Musta toi on ihan huippujuttu, pääsen olemaan luova ja antamaan lahjoja :).

Kukka(hattu)terkuin TsiSanna

7 kommenttia:

 1. Vähänkö hieno pallo!!! Meillä olisi todella käyttöä tuollaiselle "pehmopallolle" sillä edellinen on jo aika karseassa kunnossa (en siis ole sitä itse tehnyt, on ihan IKEAsta ostettu), kun sillä keittiössä pelataan.. Eli pallo on uinut lavuaarissa, hellalla, leivinuunin lähistöllä.. Täytynee siis lisätä siihen "to do-listaan" tuollainen pallo.. Ehkä vain vähemmän tyttömäisellä kuviolla, jotta kelpaa Poikien pelailla, menettämättä katu-uskottavuuttaan ;)

  VastaaPoista
 2. Meillä ei onneksi vielä toi jätkänpätkä välitä :D. Mut mietin kanssa, et kyllähän sille vois tehdä oman pallon, vaikka ihan mustalla ja valkoisella, niin että näyttäis futikselta. Mut sen aika on sit kun ei ole muita ideoita :D.

  VastaaPoista
 3. Ihana pallo ! pitäisi kanssa kokeilla siskon pojalle väsätä tuollainen =)

  VastaaPoista
 4. Teen joululahjaksi tuollaista kukkapalloa, niin montako viisi- ja kuusikulmiota tarvitaan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten mä en ole sitä tuolla maininnut??? Tuolla edellisessä postauksessa palloista se onkin, mutta siis tein pallon 20 kuusikulmiosta ja 12 viisikulmiosta :). Tässä on hyvä kuva, josta saa tolkun miten pallo kannattaa kasata: http://www.crochetbug.com/wp-content/uploads/2010/06/unfolded-soccer-ball-2.jpg

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...