maanantai 15. joulukuuta 2014

Tähdet tähdet

Olemme tyttäreni kanssa askarrelleet paperista joulukuusenkoristeita männä viikolla ja nyt ajattelin tehdä vielä pari lisää, mutta virkaten. Tällä postauksella osallistun myös Silmukan ytimestä haasteeseen.
Tein siis kuuseen tähtiä roikkumaan. Ohjetta minulla ei ollut, kuvan perusteella tein. Tein aina kaksi tähteä per koriste ja virkkasin sitten tähdet yhteen.

Tyttöni kanssa tehdyt paperikoristeet:


Näiden koristeiden paperit ja ohjeet on kirjasta Ihanat joulukoristeet :). Kirjassa on monta arkkia paperia ja selkeät ohjeet miten mikäkin koriste tehdään. Juuri passeli 5-vuotiaan kanssa askarteluun :).

Meidän kuusi onkin tänä vuonna aika sekametelisoppa, kun tyttö niin innostui askartelusta :D.

Ja tässä nämä virkatut tähdet:


Lisäsin tähdet myös tarhan opettajille lähteneisiin joulupussukoihin:


Tähden ohje:

Virkkaa 5 kjs, sulje ps:llä renkaaksi.

1. kierros: Virkkaa 3 kjs, virkkaa 2 p renkaaseen, virkkaa 3 kjs, (virkkaa 3 p, virkkaa 3 kjs) x 4 (yhteensä 5 pylväsrypästä), sulje ps:lla ja virkkaa ps:lla ensimmäisen kjs lenkin kohtaan.
2. kierros: Virkkaa 3 kjs, 2 p, 3 kjs, 3 p kjs lenkkiin, virkkaa 1 kjs ja siirry seuraavaan lenkkiin (virkkaa 3 p, 3 kjs, 3 p kjs lenkkiin, virkkaa 1 kjs) x 4, sulje ps:lla ja virkkaa ps:lla ensimmäisen kjs lenkin kohtaan
3. kierros: Virkkaa 3 kjs, 2 p, 3 kjs, 3 p kjs lenkkiin, virkkaa 1 kjs ja siirry seuraavaan lenkkiin,(virkkaa 3p, 3 kjs, 3p kjs lenkkiin, virkkaa ks siihen kohtaan jossa on edellisellä kierroksella tehty 1 kjs) x 4, sulje ps:lla

Tee tähtiä kaksi. Laita tähtien  nurjat puolet vastakkain ja virkkaa tähdet kiinni toisiinsa:

4. kierros: virkkaa kiinteillä silmukoilla muuten tähtien ympäri, mutta kjs lenkeissä virkkaa 1 ks, 1 pp, 1 kjs, 1 pp ja 1 ks. Jos haluat, että tähdessä on ripustamisnaru, virkkaa johonkin tähden sakaroista kjs-lenkki.

Ilmoitelkaahan jos ohjeesta ei saa tolkkua :).

Rauhallisin jouluodotus terveisin TsiSanna

9 kommenttia:

 1. Ihania koristuksia, tuollasia paperiketjuja tehtiin paljon miun lapsuudessa, kun kaupan koristeita ei ollut.

  VastaaPoista
 2. Upeita koristeita!!! Leppoisaa joulunodotusta teillekin!

  VastaaPoista
 3. Hienot koristeet! Lasten tekemät koristeet on niin persoonallisia, että minä ainakin niitä mielelläni laitan vaikka vähän ylenpalttisesti esille. Tähden malli näyttää hyvälle, milloinkahan ehtisi edes puolia näistä kivoista ohjeista kokeilemaan...

  VastaaPoista
 4. Kiitos :). Lasten tekemiä koristeita tosiaan mielellään laittaa esille. Ei oo meidän kuusi suoraan mistään kataloogista :D.

  VastaaPoista
 5. Kuusi on juuri tuollaisena ihana!! Meillä ripustetaan aina tyttöjen jo kauan sitten tehtyjä koristeita!!

  VastaaPoista
 6. Ihania koristeita <3 Ja virkatut tähdet on tosi kauniita!

  VastaaPoista
 7. Hei! Liityin lukijaksenne. Olen vieraillut viimeisen vuoden aikana täällä silloin tällöin. Aloittelin vuoden lopulla omaa blogiani. Tervetuloa käymään ja seuraamaan mitä meillä saadaan aikaiseksi. :) Hyvää tätä vuotta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa mukaan "tee se itse" - matkaan :). Kävinkin jo blogissasi vierailulla :).

   Nyt tarttis vaan saada aikaiseksi uusia postauksia tännekin :D.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...