Homma oli yllättävän helppoa ja lopputulos ihan mahtava! Esim. täältä löytyy ohje, jos netistä haluaa katsoa. Itse tein kirjan ohjeen mukaan ja toimi kyllä tosi hyvin. Periaate on helppo. Alkuun vaahdotetaan munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sitten keitellään sokeri, vesi ja glukoosisiirappi sopivaan lämpötilaan (meikäläinen käytti lihoihin käytettävää paistomittaria, kun en omista sokerimittaria, hyvin toimi :D) ja tehdään erikseen liivateseos, joka sitten lisätään sokeriliemeen ja sitten helahoito lisätään munanvalkuaisiin ja vatkataan ja vatkataan ja vatkataan :D. Makua ja väriä voi lisätä sen mukaan mitä kaapeista löytyy, tai no näin minä tein :D. Eli lisäsin appelsiiniesanssia ja punaista elintarvikeväriä, koska ei ollut oranssia (tai keltaista). Kun massa on valmis, niin se kaadetaan tomusokerilla ja maissitärkkelyksella vuorattuun vuokaan ja annetaan hyytyä viitisen tuntia.
Kun massa on hyytynyt sen päälle sirotellaan taas tomusokeria ja maissitärkkelystä ja sitten sen voi leikellä paloiksi tai käyttää muotteja. Minä kokeilin molempia tapoja :).
Tässä sokeri porisee:
Ja tässä suikaloituja vaahtokarkkitankoja:
Ei takuulla jää viimeiseksi kerraksi kun minä teen itse vaahtokarkkeja. Oli niin mahtavaa puuhaa, sokerin poreilu oli hypnoottista :D.
Tämä myös rohkaisi siihen, että jatkossa kokeilen muitakin kirjan, tai muita vastaavia, reseptejä. Etukäteen pelkäsin sokerin kanssa työskentelyä, mutta ei se sitten niin pelottavaa ollutkaan :).
Sokerisinterkuin TsiSanna
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti