torstai 10. lokakuuta 2013

Verigreippitahna ja markkinaostoksia

Tuossa yksi päivä syötiin miehen ja lasten kanssa lemoncurd- eli sitruunatahnaleipiä ja pohdiskelin siinä, että mistähän muusta tuota tahnaa voisi tehdä. Limeä olen kokeillut ja se oli herkkua. Mutta appelsiini-, sekä mansikkalimetahnat osoittautuivat aivan liian makeiksi makuuni. Jostain sitten pompsahti mieleen greippi ja päätin hetimiten kokeilla miten onnistuu ja miltä maistuu. Kaupassa ei ollut normigreippejä, joten ostin verigreippejä. Ja hyväähän tuosta tahnasta tuli! Etenkin kreikkalaisen/maustamattoman jugurtin kanssa aivan mahtavan makuista. Varmasti teen toistekin.

 
Tein tahnan tällä kertaa vähän eri tavalla kuin limetahnan. Ohjetta kurkin täältä *klik*, vähän sitä tosin muuttelin :).
Tämä tapa on huomattavasti nopeampi ja helpompi. Koostumus on hivenen löysempi kuin limetahnassa, mutta maku on yhtä hyvä (ellei parempi jos tykkää verigreipistä enemmän :D).
 
- 1 greipin mehu (noin 1dl)
- 1 greipin raastettu kuori
- 4 munankeltuaista
- 2 dl sokeria
- 60 g voita
 
Sekoita sokeri ja keltuaiset hyvin. Lisää greipin mehu ja kuori sekä voi. Lämmitä seosta paksupohjaisessa kattilassa hellalla keskilämmöllä, kunnes se alkaa kuplia. Kun kuplat ilmestyvät ota seos heti pois hellalta ja sekoittele sitä vielä pari minuuttia.
 
Laita sitten seos lasipurkkeihin ja jääkappiin tekeytymään. Muutamassa tunnissa jäähtyy, mutta seuraavana päivänä on vielä tömäkämpää :).
 
 
Jos olisin tehnyt nämä lahjaksi niin olisin tehnyt jotkut nätit laput, mutta nyt nämä sai kelvata :).
 
Viikonloppuna olin perheen kanssa Maalaismarkkinoilla ja ostin sieltä muksuille aivan ihanat käsintehdyt hatut:
 
 
Musta noi on aivan mahtavat :). Tyttö valitsi pupun ja poika mäyrän (noh ehkä minä sen mäyrän enemmän valitsin, kun oli niin söpö). Nämä on tehty käsin ja sisällä on joustava puuvillakangas, välissä vanua lämmittämään ja päällä sitten toi karvakangas. Lämmittää varmasti kovillakin pakkasilla. Nainen, joka näitä myi, kertoi että on ennen ollut ammatiltaan vaatesuunnittelija ja nyt eläkkeellä suunnittelee ja tekee näitä rakkaana harrastuksena. Harmi, ettei hänellä ole nettikauppaa.
 
Kapustat ostin isälle isänpäivälahjaksi :).
 
TsiSanna kuittaa markkinatunnelmissa!
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...