tiistai 9. joulukuuta 2014

Virkattu bulldoggi Tova Ukkosentytär

Hei olen Tova Ukkosentytär! Minä olen kiintymyseläin! Minut on luotu hellyydellä ja rakkaudella Sajoerin muinaisessa valtakunnassa vuorten ja merten takana ihan erityistä lasta varten. Tehtäväni on lohduttaa ikävässä, tuoda hymyä harmaisiin päiviin ja seikkailla loputtomasti lapseni kanssa.

Nimeni tarkoittaa Hepreaksi "Hyvä tyttö". Lisäksi se on Thor nimen feminiininen muoto ja onpa sen sanottu myös tarkoittavan "loved by Thor".Tästä huomaa, että kuvat on otettu kiireessä juuri ennen ristiäisiä...

Tämä pieni bulldoggi lähti siis ristiäislahjaksi TsiTriinun kolmannelle pojalle. Malli on Heidi Bearsin Max the African Flower Bulldog. Sen verran mallia muokkasin, että lisäsin Tovalleni silmäluomet, jotka mielestäni pukevat pikkubulldoggia kivasti.

Tässä teoksessa yhdistyivät kolme rakkauttani, virkkaaminen, koirat ja fantasiakirjallisuus. Tovan nimi on niin meant to be juttu kuin olla ja voi :).

Luin bulldoggiani tehdessäni Kelley Armstrongin kirjaa "Sea of Shadows" (suosittelen muuten kaikille fantasiakirjallisuuden ystäville ja toki muillekin) ja siinä on koira nimeltään Tova. Kirjan Tova on kyllä uros, mutta se on ns. bond beast jonka toinen kirjan päähenkilöistä on saanut heti synnyttyään. Tästä tuli heti mieleeni, että haluan virkkaamani koiran olevan sen saavan lapsen ikioma bond beast. Kirjoja ei ole suomennettu, joten jouduin itse kääntämään tuon bond beastin ja paras sana jonka keksin oli kiintymyseläin (sidospeto ei jotenkaan kuulostanut kauheen kivalta :D).

Sitten aloin tutkimaan Tova nimen tarkoitusta ja kappas vaan se tosiaan tarkoittaa Hepreaksi "hyvä tyttö" ja sehän sopii koiralle kuin nenä päähän. Ja lisäksi vielä löytyi tuo merkitys "loved by Thor" ja sekin sopii koska Triinun kolmannen lapsen nimi on eräs muoto Thorista.  

Ja näin rakkaas lukijat syntyi legenda Tovasta :).

Fantasiaterkuin TsiSanna


ps. Jos alatte lukemaan Sea of Shadowsia niin minulla on teille hyviä ja huonoja uutisia. Hyvät ensin: se on trilogian ensimmäinen osa, eli there is more!!! Mutta sitten ne huonot: toinen osa ilmestyy vasta ensi vuoden maaliskuussa. Kuinka muka jaksan odottaa siihen asti!!!

9 kommenttia:

 1. OI mikä suloisuuuus!!! Paljon onnea pienokaisen perheelle ja läheisille!!!

  VastaaPoista
 2. Mikä ihana pikkunen buldokki , hellyyttävän herttainen.

  VastaaPoista
 3. Kiitos :). Minustakin Tovasta tuli aika söpö :).

  VastaaPoista
 4. Ei voi olla enää hellyttävämpää!! Suloinen tyttönen!!

  VastaaPoista
 5. Vau, miten mahtava. Oot taitava!

  VastaaPoista
 6. Kiitos :). Toinen bullikka on nyt tekeillä :).

  VastaaPoista
 7. Mitä tähän enää lisäisi....Tova on suloinen kuin salaa pikkaisen puraistu pipari :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...