maanantai 7. lokakuuta 2013

Koivunlehtikukkakranssi

Nyt on ollut kyllä bloggailu minulla ihan tauolla - kuusi nolla. Mutta nyt tässä tulisi vähän syksyistä puuhaa. Varmaan joku muukin on tämän jo keksinyt, mutta minulle tämä on tullut unessa ja pakkohan se on aivojen alimpien kerrosten juolahdukset muiden kanssa jakaa. Pihalla taas siis puuhasteltu samalla kun katsottu lasten perään: koivunlehtikukkakranssi.


Itse kranssi on siis tehty samalla periaatteella kuin havukranssin pohja, mutta taiteellisista syistä (hehheh, olin puoliksi kiireessä ja toisaalta näyttää minusta hienolle näin osittain aukinaisena) viimeisiä oksien "häntiä" ei ole nyt laitettu kiinni vaan ne on jätetty vapaaksi. Kranssin varsinainen juju onkin koivunlehtiruusut, jotka ovat minua pihalla ollessa vainonneet jo muutaman viikon. Välissä jo luovuin toivosta ja tein ruusun vaahteranlehdistä, joka onnistui lopulta kerran, muttei taas sen jälkeen uudelleen... 
No unessa sitten lehdet niputtuivat kauniisti lähinnä päivänkakkaran näköiseksi, mutta se miten ko juttu tapahtui suorastaan herätti minut kesken unien. Pilli, tarvitaan pilli ja sakset. 

Ja niinpä sitten seuraavana päivänä pihalla lasten kanssa keräilin kauniit ja tuoreehkot koivunlehdet  nippuun ja sitten kokeilemaan. Toisin kuin vaahteranlehtiruusu, tämä homma onnistuu 100% joka kerta ei sisällä mitään mystiikkaa kokoon tai tuoreuteen liittyen! 


 
Eli niputa 8-12 koivunlehteä ja pujota lehtien varret n.0,5cm mittaiseen pillin pätkään. 


Muotoile sitten keskimmäiset terälehdet pienelle tötterölle kuin nupulla olevat ruusunterälehdet 


Leivitä vielä lopuksi hieman viimeisiä lehtiä ja rullaa nekin tötterölle.
Kiristä vielä koko komeus pillinpätkällä nostamalla se niin ylös, että osa lehtien alareunasta jää pilliin. Voilá, valmis ruusu. 

Valmiit ruusut voi sitten pujottaa kranssiin haluamaansa kohtaan. Vapaana roikkuvassa oksassa oleva "ruusu" on kiinnitetty oksaan toisella pillinpätkällä, jonka pujotin ensin oksaan ja sitten pujotin lehtien varret vielä samaan pilliin. Tämä onnistuu, mutta ei joka oksaan, sillä toimenpide vaatii sovittamista, jotta oksa ja lehtien varret mahtuvat samaan pillinpätkään. 

Syysterkuin piiiiiitkästä aikaa, 
Tsi-Triinu
 ps. Kokeilkaas samaa muillakin lehdillä. Toinen versio nähtävillä huomenna ;)

pps. Vaikka blogi on ollut tauolla, niin tekemiset ei. Jahka taas ehdin koneelle kasaan postin korteista sekä lyhyen kuvauksen kesän major projektista, eli lastenhuoneen kalusteiden kunnostuksesta lapsille sopivaksi... Vähän uusi aluevaltaus blogillemme, mutta tsi lyhenne käy tähän kuin nenä päähän, koska kaikki hommat olen itse tehnyt :).

5 kommenttia:

  1. mainiot ruusut, tykkään tuosta kranssista, tuo "häntä" on upea.

    VastaaPoista
  2. Heps... Jos joku teke näitä, niin vielä vinkkinä parin päivän kuivumisen jälkeen... tunkekaa siihen pilliin mahdollisuuksien mukaan vielä se viimeinen lehti, joka ei meinaa mahtua. Koska kun lehdet kuivuu (pysyvät kauniina, voin lisätä kuvan joku pv.) niin ne kutistuu ja sitten jos siellä on jo valmiiksi ns. tyhjää tilaa, niin kutistumisen jälkeen tuntuvat tippuvan herkästi, kun ei ole liimaa eikä mitään lankaa millä olisivat kiinni. Mut tosiaan ne missä on ollut pilli ihan turusen pyssyn täynnä niin eivät ole menneet mihinkään tai tippuneet tms. Mut muutamassa, mihin laitoin vähemmän lehtiä, niin oli osa tippunut.

    VastaaPoista
  3. Oi, tuo kranssi on niin kaunis ♥

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...