tiistai 8. lokakuuta 2013

Haavanlehtiruusut

Ja kuten tuli luvattua, tässä on nyt tämä toinen syyslehtikukka: haavanlehtiruusu.

Yhteen ruusuun tarvitaan n.8 lehteä, samoin kuin koivunlehtien kanssa kannattaa kerätä "tuoreita" vastapudonneita lehtiä, koska hetken maassa jo kuivahtaneet lehdet eivät muokkaudu yhtä hyvin. Kukka tehdään samoin kuin koivunlehtikukka, mutta pillin pitää olla hieman suurempi ja tarvitset lisäksi pienen pätkän teippiä tai voit käyttää pelkkää teippiä.

Pujota ensin lehtien varret pillinpätkään ja levitä ne sitten viuhkaksi. Ruusu on helpointa muotoilla, jos jaksat järjestää lehdet pienimmästä isoimpaan, niin että pienin jää keskelle ja suurin on uloimpana. Kun olet saanut kierrettyä lehdet tötterölle kiristä pilli tyveen ja muotoile sen jälkeen terälehdet aloittaen uloimmasta. Tuoreet lehdet taipuvat hyvin eivätkä murene tai halkeile, joten yläreunan taittaminen onnistuu helposti. Todennäköisesti huomaat, että muotoillessasi lehtiä tulit miltei purkaneeksi koko ruusun; ei hätää, kiristä rullaa varovasti ja nosta pilli uudelleen ylemmäs. Teippaa sitten vielä pillinalaosa tiukasti kiinni lehtien varsiin, jotta ne pysyvät paikallaan. Ja jos on tarve, niin voi sen pillin yläpuolellekin tuikata pienen palan teippiä, jotta lehdet pysyvät kauniimmin muodossaan.

Joku nyt ehkä jo miettii miksi ei voi vain suoraan teipata lehtiä... noo minäkin mietin ja kokeilin... tulos ei oikein ollut hyvä, lehtien muotoilu kun ne eivät enää liiku ei ollut ollenkaan helppoa ja ko ruususta tuli huonompi kuin niistä joiden muotoilun tein vaiheessa, jolloin niitä ei vielä ollut teipattu. Toki siitäkin nyt vielä ruusu tuli, mutta jos haluaa tehdä yksittäin esillä olevan kukan, niin suosittelen, ettei teippaa heti vaan vasta kun on "koekasannut" kukan kertaalleen. Pahoittelut, ettei ole kuvaa muotoilusta, mutta kädet ei enää riittäneet tekemään ja kuvaamaan!

Ja ei sitten muuta kuin kukkia kasaamaan. Kranssiin tai kesäkukkia täynnä olleeseen ruukkuun tai mihin nyt sitten keksittekin! Ai juu, ja huomasittekin varmaan, että haavanlehtiä löytyypi myös punervina... harvassa ovat, mutta oikeastaan juuri tuon värin vuoksi keksin kokeilla haavanlehtiä, kun koivunlehdet ovat kaikki keltaisia... Ja tulipa nätti noiden keltaisten keskelle, vaikka itse sanonkin! Täytynee vielä kokeilla muutamaa muutakin lehteä, joita pihallamme tuuli pöllyttää :).

Ihania syyskukkia kaikille.
Tsi-Triinu

ps. 50-lukijaa arvonnan/haasteen paketit ovat lähteneet liikkeelle ja kaksi kuittausta on jo tullut että perillekin ovat saapuneet :). Innolla odotamme mitä arvonnanvoittajat keksivät mysteeripakettien sisällöstä tehdä :).

3 kommenttia:

  1. oivoi! kiitos vinkistä. Kaverilla on synttärit viikonloppuna, ois tosi otettu noista. Taidan askarrella itekin. Lenkkipolku on täynnä noita :)

    VastaaPoista
  2. =), kiva jos tykkäätte. Nää on ihan kauniita vielä vaikka ovat tuossa sisällä pöydällä kuivuneet nyt pari päivää. Teipit yrittävät vähän irrota, mutta vika enemmän huonossa teipissä kun lehdissä, jotta käyttäkää jotain hyvä liimaista teippiä :D.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...