maanantai 18. maaliskuuta 2013

Burgeroons

Nämä meni kyllä vähän pieleen, mutta laitetaan tänne enivei, kun niin tykästyin ideaan :). Eli nämähän on macarooneja hampparin muodossa :). Macaroonit itse onnistui ihan nappiin, mutta suklaaganachen onnistuin mokaamaan ja "juustostakin" tuli vähän turhan paksu. Mut ehdottomasti kokeilen ideaa uudelleen joskus, kun keksin vielä mitä laittaa väliin salaatiksi (ehdotuksia otetaan vastaan!).


Eli sämpylät on perusmacaroonit, pihvi on jämäkkää suklaaganachea (eli suklaata ja kermaa) ja juusto on omenatyrnisosetta (oisko piltin sose), joka on liivatteella hyydytetty ja siitä sitten leikelty palat tonne väliin.

Ensi kerralla haluan ehdottomasti keksiä tosiaan jonkinlaisen salaatin korvikkeen tuonne väliin. Mietin sokerimassaa, mutten jotenkaan innostunut siitä. Lisäksi juusto saisi olla ohuempaa ja ehkä yhden liivatteen laittaisin lisää tuohon, jotta hyytyis napakammin. Ja se epäonninen suklaaganache...ohhoijaa...olen sitä tehnyt kymmeniä kertoja, enkä ikinä ole saanut juoksettumaan...tällä kertaa onnistui sitten vähän turhankin helposti. Onneksi se oli kyllä ihan hyvää ja käytettävissä, mutta jospa ens kerralla yrittäisi kuitenkin saada homman toimimaan niin kuin kuuluu :P. Ai niin ja macaroonsien päälle pitää tietty laittaa seesaminsiemeniä ensi kerralla!

Burgeroon terkuin Sanna

ps. Erityisen ylpeä olen muuten tosta überhienosta hampurilaiskuvakehyksestä jonka väsäsin vain tätä varten :D.

5 kommenttia:

  1. Mistä kummasta sä keksit näitä ideoita!!!!! :D Hauska!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiesin, että jotain unohtui tosta postauksesta, eli idea tuli kun näin top chefistä jonkun kilpailijoista tehneen hampparijälkkäriä. Ei sit niin mitään hajua mitä sen hampparissa oli, mut ajatus jäi kytemään sieltä.

      Poista
  2. ihania :DDDDDDDDD harmi vaan että mun mielestä nuo macaroonit maistuu ihan hirveiltä .__. Tai no, oikeestaan ne ei maistu yhtään miltään mutta silti en tykkää niistä :D

    VastaaPoista
  3. Minä maistelin laivalla noita macaroneja mutta ei olleet mielestäni mitään erikoisia. Nuo sinun tekemät olisivat varmaan parempia, ainakin näyttävät siltä.
    Kiva jos blogini miellytti, kiitos.

    VastaaPoista
  4. Mua näissä kiehtoo valmistusprosessi ja jokin määrittelemätön asia. Maku ei tosiaan ole ihmeellinen, tekstuurista taas tykkään. Tosin toi suklaaganache sopi tonne väliin ku nyrkki silmään! Sellasia vielä tulee takuulla tehtyä uudestaan.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...