maanantai 4. maaliskuuta 2013

Kinuskimutakakku

Piti keksiä jotain nopeaa leivottavaa, kun tuli ystäviä kylään, eikä ollut pahemmin aikaa notkua keittiössä. Noh mutakakkuhan on aina nopea, joten sellainen pohjaksi. Halusin kuitenkin jotain extraa kakkuun ja päälle tuli kinuskia (kaupan, aikarajoitteesta johtuen), suklaakermavaahtoa (valmista) ja aikaisemmin tekemääni pekaanipähkinäkrokanttia.


Pohja on vanha tuttu mutakakkupohja:

-150g voita
- 3 munaa
- 2 dl sokeria
- 3,5 dl jauhoja
- 1 dl kaakaojauhetta
- 1 rkl vaniljasokeria
- ripaus suolaa

Päälle:
- 2 dl kinuskia
-  2,5 dl vaahtoutuvaa suklaakermaa
- 1 dl pähkinäkrokanttia tai muuta koristetta, vaikka daimrakeita

Sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, sekoita jäähtynyt voi joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne muna-sokeri-voi-seokseen.

Kaada seos irtopohjavuokaan, tasoita pinta. Paista kakkua 10 min 200 asteessa. 

Kun kakku on jäähdynyt kaada kinuski kakun päälle, kun kakku on vielä vuoassa, jos halut selkeän rajan, jos saa valua, niin ota vuoka irtopohjavuoanreunus irti. Kun Kinuski on jähmettynyt paikoilleen pursota suklaakermasta reunus ja ripottele krokantti sen päälle. 

Kakusta tuli aika kivan makuista. Olis toiminut myös jäätelön kanssa näpsäkästi :).



Herkkuterkuin TsiSanna


2 kommenttia:

  1. Namskis!!! Tässä onkin reseptit nyt etsinnässä, kun sunnuntaina juhlitaan Pojan synttäreitä... Varteenotettava vaihtoehto tämäkin! :D

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...