torstai 28. maaliskuuta 2013

Virkattu kukkapanta

Meikäläinen on nyt jo jonnin aikaa yrittänyt epätoivoisesti kasvattaa otsatukkaa pois (jotta voin sen sitten leikata taas takaisin ja kirota, että miksi niin tein ja kasvattaa taas). Ongelmahan tässä on se, että tukka on koko ajan silmillä. Normaalisti ratkaisen asian letittämällä etuhiukset, mutta aina ei ole aikaa letitellä, eikä toisaalta haluakaan, joten päätin tehtailla itselleni pannan pitämään hiukset pois silmiltä. Tyttärellä on vähän samaa ongelmaa, joten tein hänellekin omansa.

Neitosen pinkkivalkoinen kukkapanta

Langat on taas jotain jämälankoja, ei tietoa mitä. Nro 2 koukulla virkkasin. Nappi on oikeasti keltainen, vaikka tuossa kuvassa näyttää ihan valkoiselta. Panta pysyy kiinni tuon napin avulla, eli tuossa pannan remmissa on napinläpiä matkan varrella. Tota kiinnitystä pähkäilin tässä eniten ja harkitsin niskaan sidottavia malleja yms. En meinannut millään keksiä miten saisin siistin kiinnityksen, jonka kokoa voisi kuitenkin säädellä, kun nämä virkatut pannat tuppaavat löystymään. Harkitsin ihan kuminauhaakin, mutta päädyin lopulta tuohon nappiin ja useaan napinläpeen.

 Harmittaa, kun vahingossa ompelin tuon remmin tyttären pannassa kukkaan kiinni väärinpäin, joten se näyttää pikkaisen epäsiistiltä :(. Remmin on tehty niin, että alkuun virkkasin reilun päänympäryksen verran ketjusilmukoita pinkillä ja sitten valkoisella molemmille puolille kiinteitä silmukoita, napinlävet syntyi tekemällä ketjusilmukoita ja jättämällä silmukoita väliin tehtyjen ketjusilmukoiden verran.

Oma musta pantani:


Ja vielä kuvaa vähän miltä näyttää naaman kanssa :D:


Eli tosi simppeli malli, valmistuu muutamassa tunnissa. Rakastan kuvassa olevan tyylisiä sivunutturoita ja -ponnareita ja havaitsin että tämän pannan avulla paitsi otsatukka pysyy kurissa, myös niskahiukset pysyvät. Normaalisti mulla alkaa niskatukka liihottaa ihan omilla teillään jossain välissä päivää, mutta tällä pysyi näppärästi sekin kurissa.

Varmasti tulee tehtyä näitä pari lisääkin, kun oli niin nopea tehdä. Väreillähän tossa voi leikkiä niin paljon kun haluaa, kukan jokaisen kerroksen voi vaikka tehdä eri värillä ja kerroksia voi tehdä aikalailla niin monta kun haluaa. Lisäksi ilmettä saa tolla napilla, kun valkkaa jonkun erikoisemman napin :). 

Tsi"tukka kuriin"Sanna

4 kommenttia:

 1. Kauniita ovat molemmat pannat..Mukavaa pääsiäisen aikaa teille!

  VastaaPoista
 2. Olen harrastanut aika samanlaisia pantoja. Tosin olen tehnyt vain yksinkertaisia yksivärisiä nauhoja ja irrallisia kukkia, sydämiä ja muuta, jotka olen kiinnittänyt pinnillä nauhan kaveriksi tarvittaessa. Nytkin taitaa päässä olla pari sydäntä. Nauhan olen virkannut ensin sen reilun päänympäryksen ketjusilmukoita ja siihen pylväitä tai korkeita pylväitä. Siinä on se hyvä puoli, että jokainen pylväiden väli on tavallaan napinläpi eli päänympärystä on helppo säädellä. Tämä lempinauhani on aika pitkä, joten niskaan jää hassu pinkki saparo roikkumaan. Nappeina olen käyttänyt joko pieniä nappeja tai sopivan kokoisia helmiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan loistava idea noi pylväät. Ei tullu mieleenkään mulle :D. Testasin näitä kahta pantaa muuten myös samaan aikaan päässä, sekin näytti kivalta muuten, paitsi että värit ei ehkä parhaiten toiminut.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...