tiistai 12. maaliskuuta 2013

Marmoroitu minttusuklaajuustokakku

Jos jollekulle ei vielä ole käynyt selväksi, niin minä rrrrrrakastan juustokakkuja! Tämänkertainen juustis on tehty itselleni naistenpäivän kunniaksi (vähän myöhään siis täällä). Ja koska kakku oli itselleni halusin tehdä siitä ehdottomasti suklaisen pläjäyksen. Halusin kakkuun myös kahta väriä, koska halusin kokeilla marmorointia, joten päädyin valkosuklaa/minttusuklaa yhdistelmään.



Ohje on ehkä maailman helpoin ja hyvinkin vaikea mokata :D.

Pohjahan on vanha tuttu:


- 12 digestive keksiä
- 70g voita

Murskaa keksit pieniksi ja sekoita niihin sulatettu voi. Painele irtopohjavuoan pohjalle.

Täyte:

Valkosuklaa osuus:

- 250g mascarponea
- 1 dl kermaa
- 100g valkosuklaata
- 2 liivatetta (sulatettuna 2 rkl vettä)

Laita liivate pehmenemään kylmään veteen. Sulata valkosuklaa. Sekoita mascarpone ja kerma keskenään sileäksi seokseksi. Lisää hieman jäähtynyt valkosuklaa ja sekoita. Sulata liivate veteen ja lisää ohuena nauhana seokseen. 

Minttusuklaa osuus:

- 250g mascarponea
- 1 dl kermaa
- 100g minttusuklaata (itse käytin tummaasuklaata)
- 2 liivatetta (sulatettuna 2 rkl vettä)

Laita liivate pehmenemään kylmään veteen. Sulata minttusuklaa. Sekoita mascarpone ja kerma keskenään sileäksi seokseksi. Lisää hieman jäähtynyt minttusuklaa ja sekoita. Sulata liivate veteen ja lisää ohuena nauhana seokseen. 

Lätki lusikallinen kerrallaan molempia suklaajuustoseoksia vuorotellen irtopohjavuokaan ja kun kaikki täyte on vuoassa vetele veitsellä pintaa pitkin pitkin, jotta marmoroitukuvio syntyy. 

Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3h.

Päällä laitoin vielä ranskanpastilleja koristeeksi ja tuomaan lisää minttuisuutta.

Tämä kakku ei ole kovin makea, joten jos tuntuu että tarvitsee lisäillä sokeria, niin tomusokeria voi hyvin lisätä!

Tässä vielä päältä kuva, josta näkee paremmin tuon marmoroinnin:



Herkkuterkuin TsiSanna









6 kommenttia:

  1. Tässä olisikin sitten minulle ohje, kun ei nuo kakut yleensä onnistu :)

    ps. kiitos sinullekin, taisi se tennarin alkuperäinen ohje olla sinulta ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset vastaanotettu :). Harakka on kyllä tehnyt isoja parannuksia alkuperäisiin :). Ja tämä kakku on tosiaan helppo! Sen verran vähän aineksi, että epäonnistumisen mahdollisuus melkosen pieni :D.

      Poista
  2. Siis tämä kakku on kyllä niin SYÖTÄVÄN hyvän näköinen.
    Täytyy vääntää itsekin tuollainen heti viikonloppuna.
    Eiköhän sitä sallita vaikkei mitään juhlapäivää olisikaan :)

    Ja uudelleen kiitokset minultakin...
    Olen nyt kyllä täysillä hurahtanut noiHin tennareihin.
    Aivan uskomattoman helppo ja näyttävä malli... Sukulaistytöt on tilannut näitä jo niin monen värisinä, että alkaa sormiin sattua kun joutuu virkkaamaan niin paljon.

    VastaaPoista
  3. Kakkua voi leipoa aina, ihan ilman syytäkin :D. Itse olin positiivisesti yllättynyt kuinka helpolla tuli kivaa jälkeä tuolla marmoroinnilla.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...