perjantai 28. syyskuuta 2012

Heinäkranssi

Heinäkranssiin tarvitaan tietysti heiniä runsas nippu (n. 50 kortta)ja niiden lisäksi pihlajanmarjanippuja (n. 10 kpl) tai miksei vaikka aronianmarjat tai puolukanvarvut marjoineen kävisi myös. Lisäksi tarvitaan sakset ja ohutta rautalankaa.
Idea tuli pururadalta, kun TsiTriinu bongasi hauskannäköisiä heiniä matkalla leikkipuistoon. Vaahteranlehtikranssin jälkeen samaa tekniikkaa piti päästä kokeilemaan muihin luonnonantimiin. Korsien kerääminenkin olisi ollut himpun helpompaa kun olisi ottanut vähän lyhyemmät varret ja olisi ollut sakset käytössä, osa korsista oli vaikea saada poikki käsin.

Heinäkranssin tekeminen oli melko sotkuista puuhaa, joten se kannattaa tehdä ulkona, jos mahdollisuus vain on. Lisäksi letittämistä saattaisi helpottaa, jos korret leikkaisi n.30cm mittaisiksi, jotta osa niistä loppuisi aina pitkin kranssin tekoa. Omassa kranssissamme emme korsia leikanneet ja puolivälistä eteenpäin letittäminen oli hankalaa ja jouduimme vauhdissa katkomaan aina muutaman paksuimman korren poikki.


Letittäessä kaikki korret eivät menneet kranssiin, mutta kranssissa oli vielä ns. kaljuja kohtia joita varten leikasimme korsien varret lyhyiksi ja pujotimme korret oikeisiin kohtiin lettiä. Jos kuitenkin tekisimme saman uudelleen, niin emme tilkkisi kranssia heti, vaan kiinnittäisimme ensin pihlajan marjatertut (tai jotkin muut marjat) ja vasta kun myös rautalanka viritykset marjojen kanssa olisi tehty näkisi paremmin tilkittävät kohdat, jolloin saisi myös peitettyä samalla vähän näkyviin jääneitä rautalankoja.

Muutamasta kehitysajatuksesta huolimatta alkuperäinenkin teos oli mielestämme lopulta ihan hieno ja pääsee esille ulko-oveen.

Askarteluterkuin,
TSI-siskot

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...