tiistai 18. syyskuuta 2012

Täytepitko


Jatketaan synttärijutuilla Hymy. Sukulaiset tulivat myös juhlistamaan poikani synttäreitä ja olin jokin aika sitten nähnyt ruotsalaisessa lehdessä kuvan kauniista pullapitkosta. Vaikka yleensä en ole pullaihmisiä, niin nyt halusin kokeilla ko. pitkoa, kun se vaan oli niin nätti. Jouduin vähän soveltamaan ohjetta, kun ei tuo ruotsi niin taivu, enkä ole varma mitä alkuperäisessä ohjeessa oli täytteenä, mutta ihan hyvää tuosta tuli.
Pullataikina oli ihan perinteinen ilman ihmeempiä kommervenkkejä ja niitähän (siis pullataikina ohjeita, ei kommervenkkejä) on netti pullollaan.Täällä esim. hyvä. Ko. ohjeesta tulee kaksi pitkoa, siispä täytettäkin riittää kahteen pitkoon.
Ja ohje täytteeseen on niinkin helppo kuin sekoita seuraavat aineet hyvin keskenään:
- 300g pehmeää voita
- 3 dl ruokokidesokeria
- 0,5 dl kanelia
Sitten päästäänkin tekemään somaa pitkoa.
Alkuun pullataikina kaulitaan neliöksi ja sitten neliön keskelle levitetään raita täytettä. Pullataikina täytteen sivuilta leikataan suiruiksi vinottain, jotka asetellaan täyteraidan päälle. Kuvat kertonee enemmän kuin tuhat sanaa:
Pitko "letitettynä", munalla voideltuna ja sokerisateen alle jääneenä:
Pitkoa paistetaan 200 asteisessa uunissa noin 18 minuuttia. 
Ja valmis pitko uunista ulos:

Nätti on ku possu pienenä.

Herkkuterkuin TsiSanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...