sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Tuunatut taulunkehykset


Tilasin jokin aika sitten kuvat lapsistani ja tajusin ettei minulla ollut kuville sopivia kehyksiä. Kun sitten sopivat halpiskehykset löytyivät Ikeasta, niin suunnitelma niiden tuunaamiseksi alkoi hahmottua. Kotona sattui olemaan decoupage-lakkaa, joten siitä se idea sitten oikeastaan lähti.

Kehysten tuunaamiseen tarvitset:

- Sopivat kehykset
- Decoupage-lakkaa
- Cernit massaa (ei pakollista)
- Tulostepaperia
- Sieviä muotteja (ei pakollista)
- Pari sivellintä
- Musta tussi (ei pakollinen)


Aluksi meinasin päällystää kehykset jollain servietillä, jossa on kiva kuvio, mutta sitten keksin että kehykset voisivat olla personaallisemmatkin ja kuvastaa juuri sitä henkilöä, jonka kuva niissä on. Niinpä kirjoittelin kivalla fontilla A4:sen täyteen kumpaakin lasta kuvaavia sanoja. Tokikaan en ihan A4:sta saanut täyteen eri sanoista, joten copypastesin A4:n täyteen Nauru.

Papereista revin sopivia paloja sivellintekniikalla, jossa sivellin kastetaan veteen ja sillä vedetään viiva siihen kohtaan paperia, josta halutaan paperi katkaista. Nämä palat sitten decoupagesin kehyksiin.
Lisäksi tein lasten nimet cernit-massasta ja lisäsin ne kehyksiin. Nimet voisi tehdä paperistakin, tulostaisi vain tarpeeksi isot kirjaimet tai miksipä ei voisi käyttää vaikka pahvia. Jos kirjaimet tulostaa, ne voisi leikata neliöiksi ja reunustaa tussilla samalla tapaa kuin näihin kehyksiin yksityiskohdiksi lisäämäni nalle ja perhonen.

Nalle ja perhonen on tehty ihan vain jäljentämällä kuvat muotin avulla samalle paperille kuin millä kehykset on päällystetty. Kuvioiden reunat värjäsin mustalla tussilla, jotta ne erottuisivat paremmin. Perhosen liimasin vain keskeltä kehykseen, nallen kokonaan. En lisännyt kuvioiden päälle enää decoupage-lakkaa.

Tässä vielä kuvat nallesta ja perhosestaJos joku ihmettelee miksi teksti on joissain kohdissa kuluneempaa, niin ei kyse ei ole hienosta efektistä, vaan siitä että printteristä oli muste loppu...

Rakastuin tähän ideaan niin paljon, että keksin jo vaikka kuinka monta variaatiota siihen. Ideaa voisi käyttää vaikka häälahjana tuleville hääkuville ja teksti voisi olla pariskunnan nimet tai rakkaus eri kielillä tai vaikka jokin rakkausruno. Tai jos muuten vaan lahjoo, niin tekstinä voisi olla lahjansaajan nimi erikokoisilla/erinäköisillä fonteilla. Värejähän voi vaihtaa mielen mukaan. 
Itse ajattelin tehdä muutamia pukinkonttiin!

Tuunausterkuin TsiSanna 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...