lauantai 29. syyskuuta 2012

Virkattu monsteri


Joskus kun pitäisi oikeasti tehdä jotain ja minua ei nyt vaan huvita (tällä hetkellä villasukat pikku-ukolle), niin teen tällaisia välipalatöitä, jotka huvittavat enemmän.

Jokin aika takaperin tein lapsilleni monstereita ja ajattelin, että niiden on aika saada lisää ystäviä.
Tässä alkuperäiset hirviöt (joiden ohjetta en kirjoittanut ylös)


Näiden jälkeen halusin tehdä hieman erinäköisen pikkuhirviön. Halusin, että sillä on taivuteltava antenni ja iso silmä, joka on virkattu. Sitten vaan lankoja penkomaan ja virkkuukoukku käteen.
Käytin (jälleen kerran) Novitan Tennessee lankaa ja virkkuukoukkua nro. 3. Lankoinahan voi käyttää juuri sitä mistä itse tykkää, silmää varten tietty tarvitsee valkoista ja mustaa, iiriksen värin voi senkin valita makunsa mukaan. Monsterin antennin sisällä on piipunrassia ja muuten monsteri on täytetty vanulla.
Silmä:
Virkkaa mustalla 2 ketjusilmukkaa ja tee ensimmäiseen silmukoista 6 ks, sulje ympyrä piilosilmukalla. Vaihda sitten vihreä (tai minkä värisen iiriksen haluat tehdä) lanka työhön.
1. Kierros:  Virkkaa 2 ks jokaiseen silmukkaan, sulje ympyrä piilosilmukalla (yht. 12 ks), vaihda valkoinen lanka työhön 
2. Kierros:  (Virkkaa 1 ks seuraavaan silmukkaan, virkkaa 2 ks silmukkaan) x6 (yht. 18 ks) Päättele ja jätä lankaa silmän kiinniompelemista varten.
Silmän pilke:
Virkkaa valkoisella 2 ketjusilmukkaa ja tee ensimmäiseen silmukoista 6 ks, yhdistä piilosilmukalla ja päättele jättäen lankaa ompelemista varten.
Ompele pilke kuvan osoittamaan kohtaan silmässä.
Silmän luomi:
Virkkaa 11 ketjusilmukkaa, jätä ensimmäinen silmukka väliin, virkkaa 2 puolipylvästä (pp), 2 pylvästä (p), 2 tuplapylvästä, 2 p, 2pp, päättele ja jätä lankaa ompelua varten.
Vartalo:
Virkkaa punaisella langalla 2 ketjusilmukkaa ja tee ensimmäiseen silmukoista 6 ks. 
1. Kierros: Virkkaa 2 ks jokaiseen silmukkaan (yht. 12 ks)
2. Kierros: Virkkaa 1 ks jokaiseen silmukkaan
3. Kierros: (Virkkaa 2 ks yhteen) x 6 (yht 6 silmukkaa), vaihda työhön vaaleanpunainen lanka
4.-18. Kierros: Virkkaa 1 ks jokaiseen silmukkaan jatkuvana spiraalina
19. Kierros: Virkkaa 2 ks jokaiseen silmukkaan (yht. 12 ks)
20. Kierros:  (Virkkaa 1 ks seuraavaan silmukkaan, virkkaa 2 ks silmukkaan) x6 (yht. 18 ks) 
21. Kierros:  (Virkkaa 1 ks seuraavaan kahteen silmukkaan, virkkaa 2 ks silmukkaan) x6 (yht. 24 ks)
22. Kierros:  (Virkkaa 1 ks seuraavaan kolmeen silmukkaan, virkkaa 2 ks silmukkaan) x6 (yht. 30 ks) Lisää tässä välissä piipunrassi antenniin. Taita piipunrassi puoliksi ja kieputa yhteen, työnnä se sitten antennin sisään ja leikkaa sopivan mittaiseksi, jätä hieman päätyä ulos antennista ja taita päätä vartaloa vasten.
23.-31. Kierros: Virkkaa ks jokaiseen silmukkaan spiraalina. 
32. Kierros: (Virkkaa 2 ks yhteen, virkkaa 1 ks seuraavaan silmukkaan) x 10 (yht. 20 silmukkaa). Ompele tässä välissä silmä ja silmäluomi paikalleen. Kirjaile myös hymy tai muunlainen suu.
33. Kierros: (Virkkaa 4 ks, virkkaa 3kjs, työnnä koukku ensimmäisen kjs:n läpi, vedä lanka läpi, ota langan kierto koukulle, työnnä koukku taas samasta kohtaa läpi, vedä lanka läpi, ota langan kierto koukulle, vedä vielä kerran lanka silmukan läpi (tässä vaiheessa sinulla pitäisi olla mooonta kerrosta lankaa koukulla), vedä lopuksi lanka kaikkien langankiertojen läpi ja sinulla pitäisi olla pampula, yhdistä pampula piilosilmukalla samaan silmukkaan kuin edellinen ks) x 5, päättele ja jätä lankaa ompelua varten.
Vartalon pohja:
1. Kierros:  Virkkaa 2 ks jokaiseen silmukkaan (yht. 12 ks) 
2. Kierros:  (Virkkaa 1 ks seuraavaan silmukkaan, virkkaa 2 ks silmukkaan) x6 (yht. 18 ks) 
3. Kierros: (Virkkaa 8 ks, virkkaa 2 ks seuraavaan silmukkaan) x 2 (yht. 20 ks), päättele
Täytä vartalo vanulla ja ompele pohja vartaloon.
Ja kas niin sinulla on oma pikkumonsteri.

Virkkausterkuin TsiSanna 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...