lauantai 15. syyskuuta 2012

Hulluna virkattuihin nukkeihin


Kaikki alkoi siitä kun pohdin mitä tekisin tyttärelleni 3v. lahjaksi. Tyttöni tykkää kovasti prinsessoista ja etenkin Disneyn Tähkäpäästä. Niinpä päätin väsertää hänelle ikioman virkatun tähkäpään. Etsiskelin ohjetta vaikka mistä, enkä ottanut löytääkseni. Sitten keksin etsiä ihan vain virkattua nukkea ja modata siitä oman version Tähkäpääksi. Ja johan tärppäsi! Löysin aivan ihanan sivuston By Hook By Hand, josta löytyy monenlaisia nukkeja ja vieläpä ohjeet ilmaiseksi. Lisäksi sivustolla on vaateohjeita ja tutoriaaleja hiusten ja kasvojen tekemiseen.

Ensimmäinen tekemäni virkattu nukke on kuvassa yläoikealla ja alavasemmalla. Se on melkolailla tehty suoraan Free Spirit amigurumiohjeen mukaan. Seuraavaksi sitten aloin väsäillä Tähkäpäätä, joka näkyy alhalla vasemmalla. Puku on omasta päästä ja hiukset ja silmät tietysti tehty Tähkäpään näköisiksi. Keskellä olevat nuket ovat mini free spiritejä. Vaatteet olen tehnyt ihan omasta päästä ja samoin tuo merenneito on omasta päästä tehty, mutta koska se muistuttaa niin paljon Free Spiritiä, niin kuuluu mielestäni samaan sarjaan. Omien nukkieni suut on tehty ihan omalla tavallani, koska en vain saanut suusta nättiä ohjeen mukaisesti :D. Myös ylhäällä keskellä olevan nuken korvat ovat omasta päästä keksityt.
Nukeilla on taivuteltavat raajat, joissa on piipunrassia sisällä ja jalat taipuvat myös istuma asentoon kuten ensimmäisestä kuvasta huomaa. Parasta nukeissa on, että niistä voi tehtä juuri sen näköisen kun itse haluaa vaihtamalla hiuksia, vaatteita, korvia jne. 
Toivottavasti joku muukin löytää näistä inspiraatiota!
t. TsiSanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...