tiistai 24. joulukuuta 2013

Vielä ehtii: Jouluiset Pipari-Keksit

Jos on piparien leivonta jäänyt viimetinkaan, niin ei hätää, sillä nämä ei perinteiset mutta silti piparin makuiset keksit ehtii kyllä hyvin vielä pyöräyttää joulupöydän jälkkäriksi!

Tsi-Sanna teki näitä keksejä lasten pikkujouluihin ja minä sitten kopioin ja tein ko keksejä talonyhtiönpikku-jouluihin ja koska olivat niin hyviä, niin esikoislapseni Lari halusi tehdä näitä vielä tarhatädeille kiitokseksi kuluneesta syksystä. Alkuperäinen keksiohje on Pullahiiren suklaahippukeksit, josta otettu suklaat pois ja lisätty joulumausteita seuraavasti:

PIPARI KEKSIT
225g voita (jos suolatonta, niin lisää 1 tl suolaa)
2 dl sokeria
1,5 dl fariinisokeria
1 dl ruokosokeria
2 munaa
2rkl tummaa siirappia
n.8 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1tl neilikkaa
1tl pomeranssia
1tl jauhettua inkivääriä
1tl kardemummaa
1,5tl kanelia

Taikina syntyy sukkelasti: vaahdota voi ja sokeri, lisää kanamunat ja siirappi, lisää lopuksi keskenään
sekoitetut kuivat aineet. Tee valmiista taikinasta pinginspallonkokoisia (tai vähän pienempiä) palloja ja paista riittävän harvalla välillä olevat keksit uunissa 175c uunissa n.13-16min.

Jouluntuoksuisin ja herkullisin aattoterkuin,
- Tsi-Triinu ja Tsi-Sanna

4 kommenttia:

  1. Onko nuo pipari-keksit semmoisia pehmeitä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On sisältä pehmeitä, päältä rapsakoita :). Mun lempparikoostumus kekseissä :).

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...