tiistai 12. helmikuuta 2013

Vadelmatuplasuklaamuffinit

Leivottiin Triinun kanssa muffineja parisen päivää sitten ja niissä oli pieniä haasteita, joten piti vielä kotona yrittää uudelleen vähän kyllä eri reseptillä.

Idea näihin muffineihin oikeastaan lähti siitä että näin kaupassa Philadephia Marabou tuorejuustoa ja sitä oli vain PAKKO ostaa. Pohdiskelin jonkin aikaa että mitä siitä voisi tehdä ja päätin, että se passaisi hyvin muffininkuorrutteeksi.


Muffinien pohja on valkosuklaa mud cake tyyppinen, kolossa on vademahilloa ja kuorrutteessa kermaa ja tuota Philadephia marabouta. Lisäksi tehtailin päälle valkosuklaasta vadelmamehulla värjätyt pikkusydämet. Nuo sydämet on tehty DR. Oetker suklaasydämet tuotteen muottiin, jotka säästin kun viimeksi ostin noita sydämiä. Mieleen tuli silloin, että niihinhän voisi itsekin tehdä sydämiä ja aika kivat niistä tulikin (ja halvemmat tietty kuin alkuperäiset).

Mutta tarkempaa ohjetta tässä:

Tästä tulee noin 10-12 muffinia.

Koristesydämet:

Sulata valkosuklaa, odota jäähtymistä. Lisää hieman vadelmamehua (puristin pakastevadelmista) ja sekoita. Levitä valkosuklaaseos veitsellä suklaasydän muottiin. Laita pakkaseen jähmettymään. Yhden muotin täyttymiseen ei tarvita paljoakaan suklaata. Tyhmyyksissäni en kyllä mitannut paljonko siihen meni :(.

Muffinit:

- 100g voita
- 0,5 dl sokeria (minä käytin ruokosokeria)
- 2 munaa
- 100g valkosuklaata sulatettuna
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 0,5 tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen vatkaten samalla. Lisää hieman jäähtynyt valkosuklaa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne sokeri/voi/muna/suklaaseokseen. Lusikoi seos irtovuokiin ja paista 200 asteisessa uunissa 8-9 min. (kuva 1)

Kun muffineita ei paista liian kauan, niinhin pitäisi tulla jäähtyessään keskelle kolo. Tuohon koloon tuppasin siemenetöntä vadelmahilloa, jota jäi yli jostain edellisestä leivontakerrasta, jolloin siis poistin siemenet. En tiedä löytyykö kaupasta valmiiksi siemenetöntä. (kuva 2)

Kuorrute:

- 1 dl kermaa
- purkki Philadelphia Marabou tuorejuusto

Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto ja vatkaa pehmeäksi vaahdoksi.

Pursota vaahto muffinien päälle (kuva 3) ja koristele sydämillä (kuva 4). Valmista tuli! Näitä voisi tehdä vaikka ystävänpäiväksi :).

Leipomisterkuin TsiSanna


5 kommenttia:

  1. Pojan synttärit TAAS lähestyy.. Voisi itsekin kokeilla jotain tuon tyylistä.. Jos vaan nuo sydämet vaihtais hieman "rajumpiin" koristuksiin ;)

    VastaaPoista
  2. Joo pojalle ehkä jotain muuta :D.

    VastaaPoista
  3. Ompa herkllisen näkösiä =) Ja ihanaa että löysin tämän blogin taas kun mun vanha blogi meni tilttiin piti ite tehdä uusi=)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...