tiistai 19. helmikuuta 2013

Limeavokadokakku

Ensiksi, aivan ihanaa, että blogillamme on jo 15 lukijaa! Kiitos teille, että jaksatte lukea ja kommentoida :). Kommentit ovat aina tervetulleita!

Ja sitten asiaan: Tein jokin aika sitten Key Lime Pie:ta, tai oikeastaan olen tehnyt sitä useampaan otteeseen, mutta tällä kertaa tuli mieleen, että haluaisin tehdä jotain vastaavaa, mutta hieman erilaista kuitenkin. Rakastan yhdistelmää kondensoitumaito ja lime, mutta halusin kakkuun jotain extraa, enkä välttämättä halunnut, että kakku menee uuniin. Niinpä sitten kun satuin kaupassa näkemään syöntikypsiä avokadoja, tuli ahaa elämys! Avokadoa, limeä, kondensoituamaitoa...namnamnam!


Pohjana on Digestivejä ja voita. Koristeena on valkosuklaasydämiä, jotka on värjätty elintarvikevärillä vihreäksi.

Tarkempaa ohjetta tässä:

Pohja:

- 12 digestive keksiä
- 70g voita

Murskaa keksit pieniksi ja sekoita niihin sulatettu voi. Painele irtopohjavuoan pohjalle.

Täyte:

- 1 prk kondensoituamaitoa
- 4 limen kuori ja mehu
- 3 avokadoa (syöntikypsää, raaoilla ei tule kovin sileää tuotosta!)
- 1 prk valio maustettu rahka sitruuna
- 2 liivatetta
- 2 rkl limemehua (tai sitruunamehua)

Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Kaavi sitten avokadon hedelmälihat ja raasta limetin kuori sekä purista mehut tehosekoittimeen. Sekoita sileäksi massaksi. Lisää kondensoitumaito ja sekoita taas. Lisää vielä rahka ja sekoita jälleen kerran.

Lämmitä 2 rkl limemehua kattilassa ja sulata liivatteet siihen. Kaada liivateseos tehosekoittimeen ja, arvasit oikein, sekoita taas :). Valmista tuli! Kaada seos pohjan päälle ja tasoita pinta.

Anna kakun tyytyä parisen tuntia ja koristele mieleiselläsi tavalla. Itse tosiaan tein valkosuklaasta sydämiä. Iso sydän on tehty pursottamalla ja on "hieman" epämuotoinen, mutta oppia ikä kaikki, ja pienet sydämet on tehty muotteihin.



Vieraat kehuivat kakkua hyväksi ja itsekin tykkäsin. Kivan raikas, mutta myös makea.

Leipomusterkuin TsiSanna



4 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen kakku!!! Nam! Pitäisköhän itelläki kokeilla tuota tehosekoitinta näissä liivatekakuissa... En oikein tykkää perinteisistä täytekakuista, mutta tykkäisin näistä joita ei tarvi paistella... Sen liivatteen kanssa en vaan ole oikein oppinut tulemaan toimeen.. :)

    VastaaPoista
  2. Mä en kanssa ole perinteisten täytekakkujen ystävä, mut juustokakut, rahkakakut yms. menee vähän turhankin hyvin :D. Tätä kakkua on vaikeaa tehdä ilman tehosekoitinta ton avokadon takia, ei tule tarpeeksi sileää käsivoimin kovin helpolla!

    VastaaPoista
  3. Näyttää todella herkulliselta.. mielelläni siivun ottaisin:)

    VastaaPoista
  4. On kyllä tosi herkullisen näkönen =)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...