maanantai 1. huhtikuuta 2013

Epäonniset nallekarkkikeksit

Selailinpa Pinterestiä tuossa yksi kaunis päivä ja satuin bongaamaan kuvan, jossa oltiin tehty nallekarkista tikkari sulattamalla se uunissa. No kokeilunhaluinen leipuri minussa heräsi heti ja alkoi vaatia nallekarkkeja uuniin sulamaan ja mieluiten eilen!

Kauppaan siis ostamaan karkkeja ja kaupassa yritin pähkäillä mitä niistä sitten tekisin, koska tikkareita en halunnut tehdä. Jossain vaiheessa sitten keksin kuningasidean (tai niin luulin) nallekarkkikekseistä:


Näyttää ihan hyviltä eikö? Noh tuo on toka satsi...

Tässä kuva ekasta satsista:


Ei näytä kovin hyvältä :D. Joku fiksumpi olisi varmaan heti tajunnut a. laittaa karkkia keksien reikiin melkolailla vähän ja b. esipaistaa keksit... Mutta minä en ilmeisen selvästi ole kovinkaan fiksu, joten nakkasin reilusti täytettä keksien reikiin ja länttäsin koko setin 20 minuutiksi 175 asteiseen uuniin. Tuloksena oli joka paikkaan vuotanut täyte ja kivikova keskusta. Not good... 

Minä siinä ärräsin ja purrasin ja valitin, ettei MIKÄÄN KOSKAAN onnistu ja mies sitten tuumasi, että esipaista ne keksit. Mullehan tällainen nerous ei olisi tullut mieleenkään. 15 min esipaistoa, jolloin reiät pieneni ja oli helpompi nähdä paljon täytettä tarvitaan ja nallet 5 minuutiksi uuniin, niin johan alkoi lyyti kirjoittaa. 

Ihan onnistunut ei tuo jälkimmäinenkään satsi ollut sikäli, että keksitaikina oli tähän tarkoitukseen turhan hauras ja tuppasi hajoamaan älyttömän helposti. Pitäisi siis vielä miettiä mistä taikinasta saisi tehtyä reiällisiä keksejä, joista tulee vähän kovempia. Peruspiparitaikina tms. voisi toimia. Nallekarkeista tuli kuitenkin tuossa 5 minuutissa juuri sellaisia kuin ajattelin, eli ne jäivät pehmeäksi ja kimmoisaksi :). 

Mies kyseli operaation jälkeen, että joko riitti nallekarkkien sulattelu vähäksi aikaa. Vähän juksasin ja tuumasin, että joo... Mutta mutta...luulen että jotain muutakin haluan niistä kehitellä. Jostain syystä sulamisprosessi katselu oli äärimmäisen kiinnostavaa :D.

Epäonnistunein terkuin TsiSanna

3 kommenttia:

  1. :DDDDDDDDDDDDDDDDDD hienoja keksejä noi ekat. Mutta noi tokat näyttää mun milestä oikeesti ihan hyviltä o__O

    VastaaPoista
  2. Mahtavaa kärsivällisyyttä sulla!! Meikä ois luovuttanu ekan satsin jälkeen!!! Mutta leivontataitosi tuntien, keksit kyllä vielä sen täydellisen nallekarkki-keksin salaisuuden!!! :)

    VastaaPoista
  3. Toka satsi tosiaan näyttää ihan kivalta, mutta keksit mureni käsiin :(. Ehkä ens kerralla onnistuu. Tosin nyt alko herkuton huhtikuu, joten ainakaan tässä kuussa näitä ei tule tehtyä uudelleen :D. Yksi kakkupäivitys kyllä tulee vielä tässä kuussa, kun pääsiäisenä oli pakko leipoa. Sit onkin kuukauden leivontalakko...tai no kait sitä jotain leipää tms. voisi leipoa ja varmaan pakkokin ettei ihan tule leivontavieroitusoireita :D.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...