sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Virkatut tennarit


Jostain syystä tänä syksynä ei ole huvittanut yhtää neuloa sukkia, en tiedä miksi kun yleensä nautin puuhasta. Onneksi lapsilla on parit parit jo olemassa. Omia varpaita alkoi kuitenkin tuossa yksi päivä kylmätä ja olin nähnyt ystäväni tekemistä tossuista kuvan facebookissa ja ajattelin, notta mikä ettei, voisin virkkailla tossut kun virkkaaminen on nyt vähän jäänyt päälle. Sitten tuli vielä uusi idea, kun muistin nähneeni vauvalle virkatut tossut (täällä), ja nyt varpaita lämmittää virkatut tennarit.
Ohjetta en katsonut mistään, conversejen kuvia hieman vilkuilin. Nämä ovat kokoa 38 ja ohje on mitä sattuu kun aikamoisella tajunnanvirralla ovat virkatut :D. 
Punainen lanka on Novitan Nalle aloavera lankaa, musta ja valkoinen jämälankoja lankalaatikostani, nyöri ja niiden reiät ovat ohutta puuvillalankaa. Tennarit on virkattu nro 3:n koukulla, nyörien reiät nro 2:n koukulla. Tennarit on virkattu enimmäkseen puolipylväillä.
Aloitin tennarin pohjasta virkkaamalla 10 ketjusilmukkaa, ja jatkoin lisäämällä silmukan molemmissa päissä joka toisella rivillä, kunnes puolipylväitä oli 16. 16 silmukan rivejä tein 11, jonka jälkeen lisäsin puolipylvään joka kuudennelle rivillä 3 kertaa, jonka jälkeen aloitin kavennukset. Kavensin joka rivillä, kunnes silmukoita oli jäljellä 8. 
Sitten ei kun virkkaamaan tennarin ympäri 1 rivi valkoisella puolipylväitä ja sen jälkeen puolikas rivi mustalla (näkee kuvasta) kiinteitä silmukoita ja jatketaan vielä 2 riviä valkoisella puolipylväitä. Sitten vielä musta kerros ja pohja oli valmis.
Seuraavaksi poimin tennarin kärjestä 9 silmukkaa ja lisäsin joka kierroksella molemmissa päissä silmukan 7 kertaa. Kärki valmis. 
Punaisella virkkasin 7 kierrosta puolipylväitä aloittaen kärjen reunasta ja päättäen kärjen toiseen reunaan. Joka kierroksen alussa ja lopussa kavensin yhden silmukan. Sitten virkkasin reikien kohdat: 8 ks, 4 pp, 8 p ja käänsin työn, sama uudelleen ja vielä kerran ja toisella puolelle samanlainen lärpäke. 
Kengän läppä jatkui punaisella virkaten kärjestä, kunnes se oli yhtä korkea kuin muu tennari.
Reiät tein puuvillalangalla virkaten 8 kjs ja suljin ne renkaaksi piilosilmukalla. 
Sitten vaan reiät paikallee ja pyöri kenkiin, niin valmista tuli. 
Pahoittelut ohjeet sekaisuudesta, nyt ei vaan pysty parempaan :D.

Tossuterkuin TsiSanna

8 kommenttia:

 1. kivat ,nuot haluaisin tehda ,tekisin suomi vareista kun asun kanadassa

  VastaaPoista
 2. Superihanat tennarit olet virkannut:)

  VastaaPoista
 3. Kiitos, ovat olleetkin paljon käytössä nyt kylmillä ilmoilla :).

  VastaaPoista
 4. Wow! Aika makeet!
  Kiva kun löysit blogini!

  VastaaPoista
 5. nää oli niin upeat... kiljuin riemusta kun näin nämä ja suuri kiitos ohjeesta, oli todella selkeät lopulta kun luki niitä samalla kun teki =)
  käyhän kurkkaa mun versiot =)

  VastaaPoista
 6. Wau miten mageet! Pakko kyllä yrittää itsekin tehdä, kiitos tuhannesti ohjeesta! :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos kehuista ja ihanaa jos ohjeista sai tolkun. Harakan tennarit näytti kyllä todella hienoilta :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...