sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Suklaanougatpavlova


Jippii, meille tulee vieraita, ihana tekosyy leipoa! Näin ainakin minulla :D. Jo jonkin aikaa olen halunnut kokeilla pavlovan leipomista ja koska rakastan suklaata, niin piti tietty tehdä suklaamarenkia ja väliin nougatmoussea. Marjoiksi valitsin karpaloita, koska niitä oli nyt tarjolla ja itse niistä pidän. Mies ja lapset vähän nyrpisteli niiden kirpeyttä. Näin syksyllä vaan marjatarjonta on aika suppeaa, mutta voisihan tämän tietty toteuttaa hedelmilläkin.


Suklaamarengin ohjeen löysin täältä. Joskin tein taikinasta kaksi marenkia, enkä taittanut valmista marenkia puoliksi kuten ohjeessa. 

Nougatmousseen tulee:
- 150g nougaata (käytin Maraboun tuplanougat patukoita)
- 30 g tummaa suklaata
- 0,5l kermaa

Pilko nougat ja suklaa astiaan. Kiehauta kerma ja kaada nougaan ja suklaan päälle. Odota noin 5 min ja sekoita. Laita seos jääkaappiin yön yli (tai vähintään muutamaksi tunniksi). Vaahdota seos. Valmis.
Ja sitten ei muuta kun kasaamaan. Alle suklaamarenki, sitten nougatmoussea ja marjoja, päälle toinen marenki, lisää moussea ja marjoja ja viimeiseksi silaukseksi tummaasuklaata raasteena. 


Itse tykkäsin tästä TODELLA paljon ja varmasti teen toistekin. NAM NAM NAM!

Herkkuterkuin TsiSanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...