maanantai 29. lokakuuta 2012

Viinipullokirjanmerkki ohje


Nyt olisi vaikka mitä kirjoiteltavaa, mutta aloitetaan näistä ohjeista, kun kerran lupasin niitä laittaa, jos joku pyytää. 

Tässä siis viinipullokirjanmerkin ohje


Kirjanmerkkiin tarvitaan vihreää, punaista, vaaleanruskeaa ja valkoista lankaa. Lisäksi kirjailuihin punaista ompelulankaa. Itse käytin puuvillalankaa ja koukkua nro 2. Minun valkoinen lankani on hieman ohuempaa kuin vihreä, joten ohje on tehty sen mukaan, jos sinulla ne ovat samanpaksuisia vähennä etikettiä tehdessäsi muutama silmukka ohjeesta.
Ohje: 
Virkkaa 11 ketjusilmukkaa vihreällä langalla (kjs),  jätä ensimmäinen silmukka väliin ja virkkaa 2 kiinteää silmukkaa (ks) seuraavaan silmukkaan, virkkaa 8 ks ja 2 ks viimeiseen silmukkaan. Tämän jälkeen sinulla on yhteensä 12 kiinteää silmukkaa. 
Virkkaa 26 riviä kiinteillä silmukoilla ja aloita sitten kavennukset pullonkaulaa varten.
Virkkaa 2 ks yhteen, virkkaa 8 ks, virkkaa 2 ks yhteen, virkkaa 1 kjs, käännä työ.
Virkkaa 10 ks, virkkaa 1 kjs, käännä työ.
Virkkaa 2 ks yhteen, virkkaa 6 ks, virkkaa 2 ks yhteen, virkkaa 1 kjs, käännä työ.
Virkkaa 8 ks, virkkaa 1 kjs, käännä työ.
Virkkaa 2 ks yhteen, virkkaa 4 ks, virkkaa 2 ks yhteen, virkkaa 2 kjs, käännä työ. 
Virkkaa 6 ks, virkkaa 1 kjs, käännä työ.
Virkkaa 2 ks yhteen, virkkaa 2 ks, virkkaa 2 ks yhteen, virkkaa 2 kjs, käännä työ. 
Nyt sinulla pitäisi olla 4 silmukkaa. Jatka näillä neljällä silmukalla virkkaamista 2 riviä ja vaihda työhön punainen lanka. Virkkaa punaisella langalla 8 riviä. Vaihda työhön vihreä lanka. Virkkaa 2 ks ensimmäiseen silmukkaan, virkkaa 2 ks, virkkaa 2 ks viimeiseen silmukkaan. Vaihda työhön vaaleanruskea lanka. Virkkaa 4 ks, virkkaa 1 kjs, käännä työ. Virkkaa 2 ks silmukkaan, virkkaa 3 ks (yht 5 ks), virkkaa 1 kjs, käännä työ. Virkkaa 2 ks silmukkaan, virkkaa 4 ks (yht 6 ks), virkkaa 1 kjs, käännä työ. Virkkaa 6 ks, päättele.
Virkkaa vaaleanruskealla korkin ympäri ja punaisella ja vihreällä pullon ympäri. Ylimmän vihreän ympäri ei virkata. 
Etiketti:
Virkkaa 12 silmukkaa, jätä ensimmäinen väliin ja virkkaa 11 ks. Virkkaa 15 riviä. Virkkaa 2 ks, 2 pp, 3 p, 2 pp, 2 ks ja jatka virkkaamalla etiketin ympäri. Kirjo teksti punaisella langalla ja ompele etiketti pulloon.
Jos lankasi on eripaksuista kuin minulla, niin etiketin leveys kannattaa mitata siinä vaiheessa kun siihen on virkattu jo ensimmäinen ks rivi, ei vielä kjs-vaiheessa, koska ketju lyhenee hieman kun siihen virkataan kiinteitä silmukoita. Lisäksi pitää muistaa, että etiketin ympäri virkataan lopuksi, joten se ei saa olla ihan pullon levyinen. 

Ohjeterkuin TsiSanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...