tiistai 30. lokakuuta 2012

Minttuvaahtokarkkikakku

Tässä kakussa maistuu ihana raikas minttu ja makea vaahtokarkki. Idea kakkuun tuli Nigellan kokkiohjelmasta, mutta ohje ei noudata alkuperäistä kuin sen osalta, että tässäkin kakun hyydyttää vaahtokarkkimassa ja makuna on minttua.

Pohja:
- 300g minttudominokeksejä
- 50g voita

Täyte:
- 300g vaahtokarkkeja (käytimme Haribon värikkäitä pikkuvaahtiksia)
- 70g valkosuklaata
- 5 dl
- piparminttuaromia maun mukaan (me käytimme 2 rkl ja kakusta tuli TODELLA minttuinen)
- vihreää elintarvikeväriä

Päälle:
- 75g minttudominokeksejä
- Sokerimassakoristeita

Pohja on peruskeksipohja, eli keksit murskataan hippusiksi ja sulatettu voi sekoitetaan niihin. Seos tasoitetaan irtopohjavuoan pohjalle.

Me sulatimme vaahtokarkit ja valkosuklaan täytettä varten vesihauteessa. Jälkikäteen luimme että vaahtokarkkien sulatus olisi onnistunut ihan mikrossakin, mutta silloin valkosuklaa olisi pitänyt sulattaa erikseen. Vesihauteessa sulatusta nopeuttaa, jos lisää osan kermasta (n. 0,5 dl) vaahtokarkkimassan sekaan. Koska käytimme värikkäitä vaahtokarkkeja massan väriksi tuli vaaleanpunainen, mutta sen sai hyvin värjättyä vihreäksi elintarvikevärillä kun massa oli kokonaan sulanut.


Loput kermat vaahdotetaan ja kermavaahtoon lisätään ensin piparminttuaromi ja sitten värjätty vaahtokarkkimassa. Tässä vaiheessa seos näyttää pelottavasti juoksuttuneelta, mutta jähmetyttyään siitä tulee ihan mainiota ilmavaa vaahtoa. Toki voisi odottaa, että vaahtokarkkimassa jäähtyy, mutta emme olleet varmoja miten se käyttäytyy, eli kovettuuko se liikaa, eikä sekoitu kermavaahdon kanssa.

Seos kaadetaan irtopohjavuokaan ja pinta tasoitetaan. Päälle ripotellaan murskattuja minttudominokeksejä ja sokerimassakuvioita. Sokerimassakuviot eivät toki ole pakollisia, TsiRiinulla vain sattui niitä olemaan, niin päätimme käyttää.

Tämän kakun makua ja ulkonäköä on helppo varioida värjäämällä eri väreillä ja käyttämällä eri aromeja tai jättämällä ne pois. Lisäksi voi vaihdella pohjassa ja päällä käytettyjen keksien makua.

Herkkuterkuin TsiTriinu ja TsiSanna

1 kommentti:

  1. Ihanan herkku!!! Jouluksi vois jotain tuon tyylistä kehitellä!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...