tiistai 25. helmikuuta 2014

DIY paperisydän

Osallistuimme FB:ssa käsityöblogit-ryhmän DIY-helmikuuhun ja meille arpoutui tämä päivä, eli 25.2. DIY-helmikuun idea on, että halukkaat bloggaajat saivat osallistua mukaan ja kaikille arvottiin oma päivä, jolloin pitää postata jokin DIY juttu ohjeineen.

Aika pitkään kesti, että löytyi aihe tähän postaukseen! Ei jotenkaan aivot toimineet ollenkaan. Kokeilin myös paria juttua, jotka ei oikein onnistuneet, mm. muovipulloista tehtäviä helmiä. Tein varmaan 20, joista 2 onnistui sinne päinkään. Ajattelin kyllä yrittää ehkä joskus toiste uusiksi noita helmiä, mutta nyt asiaan:

On ehkä joskus tullut mainittua, että en paperiaskartele, mutta nyt poikkeuksellisesti tein juurikin näin. Tosin ihan sattumalta. Käpistelin paperinpalaa käsissäni oikein sen kummemmin ajattelematta ja aikani sitä taiteltuani huomasin, että sattumalta tekemästäni räpellyksestä saisi aika helposti muokkaamalla kivan sydämen. No ei kun kokeilemaan ja tälläisiä syntyi :).
 
 
Näitä on nopea tehdä, eikä tarvikkeetkaan ole päätähuimaavan hankalia löytyy, saati sitten kalliita. Käytännössä tarvitaan mikä tahansa paperi, sakset ja pieni pala teippiä, toki liimaakin voisi kokeilla ja varmasti sekin toimisi.
 
 
Tässä ohjeet sydämen tekemiseen, jos joku muukin haluaa kokeilla.
 
 
1. Taita paperi puoliksi ja leikkaa kuvassa näkyvän muotoinen pala.
2. Avattuna palan pitäisi näyttää tältä
3. Taita pala leveimmästä kohdasta (minusta näin loput taitokset sai helpoiten suoraan, mutta toki voisi aloittaa toisesta päädystäkin)
4. Taittele yläosa edestakaisin, niin että siitä muodostuu ns. haitaria
5. Taittele myös ala osa ja paperin pitäisi näyttää tältä
6. Taita haitari keskeltä ylöspäin
7. Teippaa/liimaa kaaret keskeltä yhteen ja vedä alaosaa suoremmaksi ja valmista tuli!
 
Näitä voisi käyttää vaikka kortteihin tai tehdä useasta sydämestä vaikka roikkuvan koristeen. Kommentteihin voi laittaa mihin itse tällaisen keksisitte laittaa :).
 
Ja arvotun päivän kunniaksi:
Tänään 25.2. Helsingissä
aurinko nousee  7:30
aurinko laskee 17:38
Päivän pituus on 10 tuntia 7 minuuttia
(eli 10h 7min aikaa päivässä kuvata blogituotoksia luonnonvalossa!)
 
Kohti kevättä siis ja uusia DIY-ideoita!
 
Harvinaisin paperiaskarteluterkuin TsiSanna
 
ps. Pahoittelut niille, jotka odottivat jotain tajunnanräjäyttävää. Nyt ei pystynyt parempaan :).
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...