maanantai 13. toukokuuta 2013

Taikataikina-askartelua joka lähtöön

No niin tämä koko homma alkoi siitä kun pohdin, että mistä ihmeestä teen viikatteen pikkuiselle kuolema nukelle ja lapasestahan se taas lähti...

Eli kun vihdoin keksin, että teen viikatteen taikataikinasta, päätin pyytää esikoisen kanssani muovailemaan ja tällainen läjä tulikin muovailtua noin ensialkuun:


Huomaa viikate :D. Jossain vaiheessa muovailua tyttöni pyysi, että teen Angry Birdseja ja minähän kiltisti tein. Sitten tuli mieleeni, että voiskohan taikataikinaa värjätä jo ennen uuniin laittoa ja vika änkkäripossu onkin elintarvikevärillä värjätty. Teinpä myös sammakon vihreästä taikinasta, kun sattui taikinaa jäämään yli.

Kun taideteokset olivat jäähtyneet uunin jäljiltä koristelimme niitä hieman:

Tuo sininen, ehkei hienoin possu ever, on juniorini tekemä. Kaveria ei näyttänyt haittaavan taikinan suolaisuus, vaan koko ajan "keksi" eksyi suuhun. Esikoinen värjäsi linnut ja äiti viiksipossun. Melkein silti tykkään eniten tuosta etukäteen värjätystä possusta ja ajattelin tehdä siitä magneetin.


Näistä piti tulla mummeille avaimenperät, mutta onnistuin rikkomaan ne :(.

Tässä oli siis eka satsi, mutta tuo taikinan värjääminen jäi päähäni pyörimaan ja päätin tehdä uuden satsin seuraavana päivänä. Illalla menin normaalisti nukkumaan, mutta aivoni kävivät yöllä selkeästi ylikierroksilla ja aamulla olin saanut päähäni, että tarvitsen leimasimia, koska jos kerran voin värjätä etukäteen taikataikinaa, niin miksen voisi myös leimata??? No minähän en harrasta paperiaskartelua (koska en osaa), joten pakko oli tiimarista käydä hakemassa muutama leimasin vain tähän tarkoitukseen. Ja sitten uuden taikinan tekoon, josta tällä kertaa tein vaaleanpunaista ajatuksena tehdä myös ruusuja taikinasta. Noh ruusut näyttivät lähinnä epämääräisiltä kasoilta, joten ne jäivät sitten tekemäti.

Mutta tässä näitä aikaansaannoksia:


Kuten kuvasta näkyy osan värjäsin hopeamaalilla ja aika kivasti niistäkin silti näkyy nuo leimat :). Ei sitten niin mitään hajua mitä näillä kaikilla teen, mutta luotan siihen että inspiraatio iskee aikanaan :).

Esikoisen kanssa teimme vielä hopeaperhoset mummeille laukunkoristeiksi/avaimenperiksi:


Tsi"taikinasormi"Sanna
1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...