sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Piparimuffinit

Halusin tehdä jo aiemmin muffineita, mutta aikataulu ei antanut myöden... Tänään esikoiseni sitten pyysi, että leivottaisiin pipareita hänen leipomavälineillään (Ne on kyllä äidin, mutta hän pitää niitä ominaan =))... Ja niinpä sitten päätin, että teemme piparimuffareita, koska lapsukainen ei taatusti jaksaisi odotella huomiseen, ennenkuin pääsee taikinaa kaulimaan... ja lisäksi hänelle merkityksellisintä on taikinan maistelu eikä minkään paistelu..


Ihanassa "makeat ja suolaiset muffinit" (Otava) kirjassani ei kuitenkaan ollutkaan toivomanilaista muffiniohjetta, koska kirjan piparimuffini -ohjeessa oli käytetty hunajaa ja ananastakin! Halusin itse ihan perinteisen piparin makua muffineihini, joten ei muuta kuin kokeilemaan. Ja tulos oli kyllä todella hyvä! Jos siis kaipaat piparin makua nopeasti, niin näillä sitä saa. Ohjeesta tulee n.12 muffinia.

Tarvitset:
0,75dl siirappia
0,75dl fariinisokeria
50g voita
n.3rkl maitoa (suoraan jääkaapista kylmänä!)
ripaus kardemummaa
2tl kanelia
2tl vaniljasokeria
½tl neilikkaa
½tl pomeranssia
½tl inkivääriä
kaksi ripausta mustapippuria
1tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
2dl jauhoja
1 kpl kanamuna

Mittaa siirappi, fariinisokeri ja mausteet kattilaan. Kiehauta kunnes sokeri on sulanut ja mausteet sekoittuneet, hiljennä vähän lämpöä ja lisää joukkoon voi. Sammuta liesi kun voi on sulanut ja anna seoksen jäähtyä. Mittaile tässä välissä valmiiksi jauhot, leivinjauhe ja ruokasooda. Voitele muffinivuoat ja laita uunilämpenemään 180*C. Kun seos on jo jäähtynyt ja alkaa hieman jähmettymään, lisää joukkoon kylmä maito, jotta seos jäähtyy vielä lisää. Sekoita kunnes maito ja siirappimausteseos ovat kunnolla sekoittuneet, lisää joukkoon kuivat aineet. Sekoita mahdollisimman vähän mutta kuitenkin taikinamaiseksi. Lisää lopuksi vielä kananmuna ja sekoita. Jaa seos muffinivuokiin ja laita muffinit uuniin. Paistoaika on muffinien koosta riippuen 15-25min.

Anna jäähtyä ja koristele (jos jaksat ja maltat! ;D). Ja piparisetherkut ovat valmiita nautittavaksi. Kelpasivat ainakin meillä kolmivuotiaalle glögin keralla hyvin ja kyllähän se äitikin taisi useamman popsia =)










Jouluherkkuterkuin,
- TsiTriinu

2 kommenttia:

  1. Näyttää hyvältä. Meilläkin on tuo poika innokas leipuri, eilen tein pizzaa, ja kun poika ei kerennyt mukaan siihen taikinan tekoon, niin mahottomat hepulithan se siitä vetäsi :) me varmaan niitä pipareita viikolla sitten leivotaan, kun tuli luvattua!

    VastaaPoista
  2. Taikinan tekeminen ja maisteleminen on parasta, välillä äidistäkin, etenkin kun jos kokeilut menee pieleen, niin taikina on yleensä hyvää mut paistossa tapahtuu jotain ja sitten tulos ei olekaan ollenkaan niin hyvää... :/, mutta aina välillä onnistaa, niin jaksaa kokeilla ;)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...