maanantai 17. joulukuuta 2012

Kuvakollaasi - digiscräppääjille


Suurin osa tekemistäni digiskräp sivuista on henkilökohtaisia ja käsittelee tietysti elämäni valoja, eli lapsosiani ja toki myös siskoni lapsia... Ko sivuja en halua siis tänne nettiin suoriltaan laittaa. Mutta kun osa sivuista on multikäyttöisiä, niin laitan niistä sitten jonkun toisen version tänne tyrkylle, onpahan samalla syy skräpä vihdoin näitä muitakin kuvia, joita on koneelle siunaantunut useampi megatavullinen =). Ja tässä ensimmäiset:


Kokona sivuissa on A4 (nämä aukeamat siis 2xA4), mutta resoluution pitäisi riittää (omista kuvistasi/niiden resoluutiosta riippuen) myös kokoon A3. Mutta A4 valikoitunut omaksi suosikikseni siitä syystä että valokuvakirjoja saa useimmista paikoista juuri kyseisessä koossa. Moni digiskräppääjä tulostaa työnsä tulostimella kotona, mutta itse suosin noita kuvakirja palveluita, koska painatusjälki on huomattavasti laadukkaampi kuin mitä millään kotitulostimella saa aikaan.

Itse pidän tästä mallista, koska siihen saa paljon kuvia koottua jonkin sopivan aiheen ympärille. Mallin saa myös helposti sekä pysty- että vaakasuuntaiseksi ilman mitään uudelleen sommittelua. Kehikkoon saa tekstiä tai pelkän otsikon kuvien höysteeksi... Ja tietysti vielä kuvien rajaaminen on helppoa, kun muoto on aina määrätty: neliö!
Mitä tarvitset vastaavien sivujen tekemiseen:
1) valokuvia (30-40per aukeama/aihe) rajattuna neliöksi
2) Kuvankäsittelyohjelman, jossa kuvien siirtely on mahdollista senkin jälkeen kun olet kuvan jo kertaalleen laittanut paikalleen. (esim. Photoshop tai käyttämäni Photoscape)
3) Lisäksi jos haluat, voit etsiä ja ladata koneellesi png kuvia, joilla voit koristella kollaasin. (png kuvat ovat niitä, joista puuttuu tausta, joten niitä voi sommitella ryhmiksi, kuvien päälle jne. Näissä omissani mm. kirjaimista osa ja bongattu siuilla tuo tekstipohja ovat png kuvia. Näitä png kuvia myös myydään netissä, joten ei kun etsimään omaan aiheeseen sopivia!)

Kuvankäsittelyohjelmista: Jos sinulla on photoshop, niin jees, oletan että osaat sitä jo sitten käyttää =). Jos olet vasta-alkaja tai muuten haluton hankkimaan ko. ohjelman (koska se maksaa, eikä minulla ainakaan ole hoitolisillä varoja sitä ostaa!), niin netistä löytyy myös ilmaisia ohjelmia! Itse olen löytänyt käyttööni PhotoScapen, jonka saa ladattua itselleen netistä ilmaiseksi täältä. Ilmaisissa ohjelmissa on toki puutteita vrt maksullisiin kuvankäsittelyohjelmiin, mutta olen tähän mennessä saanut tehtyä kaiken haluamani ilmaisillakin ohjelmistoilla.

Vilkastaakseni sinun starttiasi tämän mallin käytössä tässä muutamia otsikkoja, jotka sopivat sivuille samaan tyyliin kuin tekemissäni sivuissa:
Ruokailu, Rakkaat!, Juhannus, Pelataan, Leikimme, Ilmeitä! (tämä on se alkuperäinen, jossa siis paljon kuvia esikoiseni ensimmäiseltä elinvuodelta, mahtava tapa esitellä ne kaikki mainiot naamaotokset!), Möksällä, Saaressa, Käsityöt, Vauvamme, Lemmikki, Puutarha, Tyttäret, Retkellä, Sisustus, Kattaus!, Bongattu, Kesäkeli, Suloiset, Matkalla, jne...

En laita täysresoluutioisia valmiita tekemiäni pohjia enkä ohjeita tänne, ellei niitä pyydetä... Kunnollisessa koossa tulostamistarkoitukseen tehdyt pohjat saat pyytämällä sähköpostiisi, tarkoitus on että ko. sommitelmaa käytetään omaan käyttöön ei kaupalliseen käyttöön. Ohjeet kirjoitan pyydettäessä, kun ehdin.

Scräppäillen,
- TsiTriinu

2 kommenttia:

  1. Ompas ihana idea!!!! Ja tosi nättejä kuvia!!!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, kiitos. Jos sinullakin on liikaa kuvia mistä valita, niin kollaasi on hyvä ratkaisu ja jaan pohjat mielellään, jos vain laitat osoitteen.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...