torstai 27. joulukuuta 2012

Omenajuustokakku

Tämän kakun leivoin jouluaatoksi. Halusin jotain jouluista, mutten kuitenkaan ihan perinteistä, joten päädyin omenajuustokakkuun, joka on maustettu kanelilla, neilikalla ja pomeranssilla. Pohjaa pähkäilin pitkään, että laitanko digestivejä vai pipareita, päädyin digestiveihin, mutta jos haluat vielä jouluisempaa, niin laita sinä pipareita!




Pohja:

- 200g digestivejä/pipareita
- 75g voita

Sulata voi. Murskaa keksit ja lisää voisula murujen joukkoon. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle.

Täyte:

- 500g tuorejuustoa
- 200g vaniljarahkaa
- 1 dl kermaa
- 1 dl tomusokeria (jos pidät makeammasta, niin senkun lisäät sokeria :D)
- 2 tl kanelia
- 1 tl neilikkaa
- 1 tl pomeranssia
- 0,5 dl omenamehua
- 4 liivatetta

Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Sekoita tuorejuusto, vaniljarahka, kerma ja mausteet keskenään. Laita omenamehu kattilaan ja kiehauta. Lisää liivatteet. Sekoita omenamehu/liivateseos tuorejuustoseokseen. Kaada seos keksipohjan päälle vuokaan. Anna jähmettyä.

Kiille:

- 3 dl omenamehua
- 3 liivatetta
- 1 omena viipaloituna

Anna liivatteiden pehmetä kylmässä vedessä. Kiehauta omenamehu ja lisää liivatteet. Anna jähmettyä jonkin aikaa ennen kuin lisäät kakun päälle, jottei kiille valahda reunoilta läpi. Leikkaa tässä välissä omenasta ohuehkoja viipaleita. Asettele ne tuorejuustokerroksen päälle. Valuta sitten kiille omenaviipaleiden päälle.

Jos haluat koristele kakku vielä pienillä sokerimassasta tehdyillä omenoilla. Satuin löytämään värillistä sokerimassaa kaupasta, niin pakko oli siitä jotain askarrella :).


1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...