maanantai 5. marraskuuta 2012

Lime Curd eli limetahna


Jokin aika sitten löysin kaupasta Lemon Curdin ja ihastuin siihen päätä pahkaa. Kaupassa on lime curdiakin, mutta se ei mielestäni ollut yhtä hyvää kuin lemon curd, vaikka normaalisti tykkään enemmän limestä kuin sitruunasta. Niinpä ajattelin, että kokeilen itse tehdä lime curdia.
Etsiskelin sopivaa ohjetta netistä vähän joka paikasta, mutta en osannut päättää minkä tehdä, joten tein sitten vähän omalla ohjeella.
- 100g voita
- 1 dl ruokosokeria
- 2 dl sokeria
- 3 munaa
- 2 limen kuori
- 1,5 dl limen mehua (minulla meni 5 limeä tähän)
Tästä tuli omaan makuuni sopivan limekästä, mutta voipi olla että kannattaa jättää tuo kuori pois, jos ei niin voimakkaasta limen mausta välitä.
Sulata voi ja jätä jäähtymään. Vatkaa munat ja sokerit metallikulhossa vaahdoksi. Vatkaa vaahtoon mukaan limen kuori ja mehu. Lisää lopuksi jäähtynyt voi ja sekoita se joukkoon. 
Aseta sitten metallikulho seoksineen vesihauteeseen ja vatkaa 10-15 min, jossa ajassa litkusta pitäisi tulla tahnaa. Vesihauteen pitää olla kiehumispisteessä, ei kuumempi.
Laita syntynyt tahna kannellisiin lasipurkkeihin ja sitten seuraakin vaikein osa (ainakin minulle): anna jäähtyä ja asettua jääkaapissa yön yli.
Itsehän maistelin ihan vähän vaan jo muutama tunti tahnan teosta.

Namnamnam!
Tätä tahnaa voi käyttää hillon asemasta melkein mihin vaan. Itse mietin jonkinlaisten pikkuleipien väliin laittamista (jollen siis syö kaikkea sellaisenaan suoraan purkista) ja huomenna syön tätä satavarmasti aamupalaleivän päällä. 
Kun tämän valmistus oli melkoisen helppoa, niin ajattelin kokeilla myös sitruunaversiota ja appelsiinia ainakin. Tosin haaveissa siintää myös vaikka ananas- ja omenatahnat. Pohdin myös, että tätä voisi käyttää pavlovan välissä kermavaahdon kanssa. Tai sekoittaa mascarponeen...nam.

Tsi"En kai sentään näytä happamalta"Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...