sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Kirsikkakorvikset

Siivosin eilen keittiön kaappeja ja satuin löytämään joskus aikaa sitten ostamiani korvis"pohjia" tai miksi ikinä niitä sanotaankaan mihin voi tehdä omat korvakorut :). Illalla nukkumaan mennessä ei sitten muu pyörinytkään mielessä kuin ne pohjat ja mitä niihin värkkäisi ja jossain vaiheessa sitten välähti. Kirsikat lähti tekoon jo aamupalapöydässä ja olivat todella nopeat ja helpot toteuttaa!


Lanka on jotain vanhaa jämälankaa, mutta aikalailla samanpaksuista kuin Novitan Virkkauslanka. Virkkasin kirsikat nro 1,5 koukulla.

Ja ohjetta pukkaa:

Korviksiin tarvitaan punaista ja vihreää lankaa ja korvispohjat.

Kirsikat (4kpl):

Jätä hieman lankaa työn alkuun, tämä lanka toimii kirsikan täytteenä. 
Virkkaa 2 kjs, joista ensimmäiseen virkkaa 6 ks.

1. Kierros: virkkaa 2 ks jokaiseen silmukkaan (yht 12 ks)
2.-4. Kierros: virkkaa 12 ks jatkuvana spiraalina, työnnö jättämäsi lanka kirsikan sisään tässä vaiheessa.
5. Kierros: virkkaa 2 ks yhteen x 6 (yht 6 ks), katkaise lanka ja ompele jäänyt aukko kiinni, päättele

Varsi:

Jätä alkuun hieman lankaa varren kiinniompelua varten. Virkkaa 11 kjs, jätä 1 silmukkaa väliin, virkkaa 1 ks, virkkaa 9 kjs. Päättele, jätä lankaa kiinni ompelua varten.

Lehti: 

Virkkaa 4 ksj, virkkaa kolmanteen silmukkaan ketjusta puolipylväs (pp), virkkaa 1 ks, virkkaa kjs, virkkaa ps ks:n tyveen, (lehden eka puoli valmis), virkkaa 1 ks, virkkaa pp, virkkaa 2 kjs ja kiinnitä piilosilmukalla aloituskohtaan. Päättele, jätä lankaa kiinni ompelua varten.

Ompele varret kirsikoihin ja pujota varren keskikohta korvikseen, ompele sitten vielä lehti kiinni varteen ja korvikseen.

Tässä vielä kuva korviksista korvissani:

- Tsi"Korvisfriikki"Sanna


2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...