keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Pääsiäisen leipomisia

Pääsiäisenä tuli sukuloitua paljon ja myös leivottua. Mitään ihmeellistä ei tullut tehtyä, mutta pakko hehkuttaa Pieni ihana blogista bongattua maailman kauneinta ja herkullisinta leipää. Sitä on tullut tehtyä nyt erinäisillä jauhokombinaatiolla jo viisi kertaa viikon sisään :D. Herkkua siis on. Ko. leipomuksesta ei ole tullut vaan otettua yhtään kuvaa, kun se on aina lähtenyt kylään mukaan.

Mutta se mitä varsinaisesti halusin esitellä on kuviokääretorttu, jonka tein yhdessä tyttöni kanssa. 


Kuva ei ole kovin kummoinen, livenä nuo värit erottuivat toisistaan paremmin. Bongasin jo joitain kuukausia sitten pinterestissä kuvia kuvioiduista kääretortuista ja ne olivat minusta todella hauskan näköisiä. Ja nyt sitten kun uusimmassa Leivotaan lehdessä oli ohje, niin pakko oli kokeilla. Halusin, että typy osallistuu myös projektiin ja hän halusi piirtää omakuvansa torttuun. Niinpä yhdessä sitten piirsimme kuvion :). Onhan tuo piirrustus vähän kömpelö, mutta minusta äärimmäisen hellyyttävä myös :). 

Idea on siis se, että tehdään erikseen tuo kuviotaikina, joka sisältää voita, sokeria, munan valkuaisen sekä jauhoa, ja kun kuvio on pursotettu se laitetaan pakkaseen kohmettumaan niin se ei sotkeudu kun varsinainen taikina kaadetaan sen päälle. Idea on minusta huikean hauska ja varmasti tulee toistekin kokeiltua. 

Leivän ja kääretortun lisäksi tuli leivottua suklaatorttua valkosuklaatryffelikuorrutteella. Tämäkin ohje on Leivotaan lehdestä, joskin hieman muokkasin ohjetta omaan makuun sopivammaksi. 


Leipomusterkuin TsiSanna

4 kommenttia:

 1. Kuviokääretorttu lähtee kyllä kokeiluun täälläkin! Ihana idea tehdä se yhdessä lapsen kanssa, hellyttävä lopputulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Toivottavasti näemme siis sinunkin blogissa sitten lopputuloksen :).

   Poista
 2. Nam, mitä herkkuja! Haastoin teidät arkea kuvailemaan blogissani :).

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...